Točeno pivo više nije samo za birceve: Popularni zagrebački dućan predstavio pivomat!

U prvom hrvatskom food outletu Žabac predstavljen je pivomat – aparat za točeno pivo. Ovaj projekt i proizvod nastao je u suradnji s pivovarom Daruvar te kao prvi takav u Hrvatskoj izazvao veliko oduševljenje kupaca.

U suradnji s Centrom za inkluzvne radne aktivnosti zaposlena je jedna osoba s invaliditetom koja će raditi na pivomatu po 4 sata dnevno kojoj će pomagati radni asistent. Centar za inkluzivne radne aktivnosti je neprofitna organizacija koja svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama u društvo.

G. Mario Žamboki, suvlasnik prvog hrvatskog food outleta Žabac, naglasio je kako je ova inovacija već dobro prihvaćena kod kupaca jer su pokazali interes odmah prilikom otvorenja aparata. Pivo je vrhunske kvalitete, bez konzervansa te se prilikom točenja u boce ne pjeni čime se zadržava kvaliteta proizvoda. Jednom kupljena ambalaža može se ponovno koristiti pa se tako dodatno štedi novac, a i pomaže u očuvanju okoliša.

Trenutno se radi na pregovorima s nekoliko domaćih craft pivovara tako da će i to biti uskoro u ponudi. Koncept  food outleta je hvalevrijedna ideja koja omogućuje kupnju kvalitetnih proizvoda po vrlo niskim outlet cijenama te se ova poslovna priča nastavlja širiti.


Komentari