ŠTO SVE MOŽETE VIDJETI NA INTERLIBERU? Novo izdanje Harryja Pottera, slikovnicu Damira Urbana, a dolazi i Dario Srna

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U utorak na Velesajmu počinje Interliber, najveći domaći sajam knjiga, koji će trajati do 13. studenog. U šest sajamskih dana svoje novitete u paviljonima 5, 6, 7, i 7a predstavit će 296 izlagača iz 15 zemalja.

Ponuda ovogodišnjeg Interlibera je zaista raznovrsna, a osim novih književnih izdanja domaćih i stranih autora, predstavit će se i neki novi autori koje smo navikli gledati kao pjevače, ali i jedan nogometaš.

Vjerojatno najveća vijest ovogodišnjeg sajma knjige jest da će se predstaviti novo, tek pušteno, redizajnirano izdanje, kultnog klasika – Harryja Potter. Prva (“Harry Potter i kamen mudraca”) od sedam knjiga iz serije o Harryju Potteru autorice J. K. Rowling u Hrvatsku dolazi na Interliber.

Foto: Mozaik knjiga

Slikovnice domaćih glazbenika i nogometna autobiografija

Profil Od knjiga za djecu i mlade predstavljaju prvu slikovnicu glazbenika Mile Kekina “Mala”

U srijedu u Paviljonu 6 promociju knjige imat će glazbenik Damir Urban, a radi se o slikovnici Ludi Škarpa, u izdanju Croatia Recordsa. Također u srijedu, u Paviljonu 5 svoju slikovnicu Malam, u izdanju Profila, predstavit će Mile Kekin.

Foto: Moderna vremena

U petak, 11. studenog u 18.00 sati na štandu VBZ-a svoju knjigu “Zašto te zovu Srna” potpisivat će poznati nogometaš Darijo Srna, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije. Zašto te zovu Srna, koju kao koautorica potpisuje Milana Vlaovićm priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša.

Novitet: gastro ponuda!

Za ovogodišnji Interliber uključili su se vrhunski hrvatski restorani. Na čak 6 lokacija ukupne površine 1000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora, posjetitelji će u atraktivnim food truckovima moći kušati street food delicije i slastice, te “pedeset nijansi pive” po popularnim sajamskim cijenama.

Novost je ove godine i da je parking za sve posjetitelje Interlibera oko Zagrebačkog velesajma beslatan.

Radno vrijeme Interlibera je u utorak, srijedu, četvrtak i nedjelju od 10 do 20 sati, dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.


Komentari