Što se događa s Konzumom? Nećete vjerovati što im zamjera sve više kupaca

FOTO: Konzum.hr

Zaredale su se kritike na račun Konzumovih proizvoda

Čini se kako se Konzumova saga neugodnih slučajeva i iskustava potrošača nastavlja. Posljednjih su se dana, naime, na službenoj Facebook stranici Konzuma zaredale kritike na račun pokvarenih proizvoda. Neki se žale na kupljene proizvode s istekom roka trajanja, a neki pak na trule namirnice.

Tako je jedna ogorčena i zgrožena građanka kazala da je kruh kupila 26. studenog, a tek je kasnije vidjela da je rok trajanja istekao 15. studenog.

“Ujutro u žurbi na posao, kupujem u vašoj trgovini nekakvu salamu i gledam koji kruh mi bude najpraktičnije uzeti da brzo napravim sendvič, ugledam vakumirani kukuruzni i uzimam. Tek kad sam večeras došla doma ugledam rok trajanja 15. 11. 2017. DESET dana otkad je rok istekao uredno držite na polici!? Iskreno se nadam da mi neće naštetiti jer hvala Bogu, luksuz bolovanja si ne mogu priuštiti, ali zato vama inspekciju jako lako mogu. Jednom ušla u vaš dućan i mislim da je to bio i zadnji”, kazala je ljutita građanka.

Situacija nije bajna ni u drugim prodavaonicama i s drugim namirnicima, u što se uvjerila Matea.

“Već 3. put kupujem i bacam krumpir koji kupim u Vašoj trgovini u Ivanić Gradu. Od kupljenih 1,5 kg iskoristiva su jedva 3 krumpira. Izvana prekrasni, iznutra crni i smrde. Dokle ćemo ovako? U Vašu trgovinu više NE ULAZIM!” komentirala je gospođa.

commons.wikimedia.org
commons.wikimedia.org

Jedna je Zaprešićanka početkom studenog kupila sir s rokom uporabe 29. rujna: “Počnite voditi brigu i proizvodima na policama koje prodajete.”

No, nije u pitanju samo hrana. Naime, jedna je građanka kupila dezodorans za koji se ispostavilo da je rok istekao 2014. godine.

Osim u Zagrebu i okolici, neugodnosti ima i južnije, točnije na Pagu gdje je Ivana naišla na ACE nektar koji stoji na policama Konzumove trgovine, a rok trajanja istekao je 7. srpnja ove godine.

“U Pagu zaista nema puno posla u ovo vrijeme pa tako ni u toj prodavaonici nema gužve, sramota je da se u 4 mjeseca očito nije provjerio rok trajanja robe. Prestrašno!” kazala je Ivana, na što su joj iz Konzuma odgovorili: “Draga Ivana, molimo Vas da proizvod s računom vratite natrag u poslovnicu kako bi Vam ga odmah zamijenili. Hvala vam.”

Isprika iz Konzuma

U ovakvim slučajevima pritužbi Konzum najčešće odgovori na pritužbu, ispriča se zbog neugodnosti i ljubazno zamole kupce da donesu proizvod u račun u prodavaonicu kako bi napravili reklamaciju i u najkraćem roku vratili vaše povjerenje

“Vaše zadovoljstvo nam je najvažnije i vašu smo pritužbu proslijedili kolegama” – ovim riječima završavaju ispriku.

Nije prvi put da se u nekom trgovačkom lancu pojavi pljesnivo meso ili hrana s istekom roka. No, povjerenje koje je jednom narušeno vrlo se teško vraća, kako među ljudima tako i među trgovinskim odnosima. Koliko prilika još ima Konzum koji je ionako na već klimavim nogama, vrlo je upitno.


Komentari