Što nositi sa ženskim oksfordicama? Nekad rezervirane samo za muškarce, ove cipele postale su neizostavni dio ženskog ormara

Što nositi sa ženskim oksfordicama?

Granica između muške i ženske mode sve je nejasnija, pa su tako i nekoć tipično muške cipele, oksfordice, postale neizostavan dio ženske garderobe i modnih kombinacija.

Klasične cipele koje nikad ne izlaze iz mode

Oksfordice su oduvijek bile pojam elegancije i profinjenosti, no i ugodne i kvalitetne obuće. Iako na prvi pogled djeluju vrlo strogo, neobično ih je lako upariti sa svim modnim kombinacijama i ostvariti wow efekt.

Nadalje, njihov klasičan izgled, koji se nije značajno promijenio gotovo od trenutka kada je napravljen prvi model, garantira eleganciju u svakom trenutku. Uza sve navedeno, ženske oksfordice su standardno odlične kvalitete i napravljene od vrhunskih materijala tako da možete biti sigurni da će vas dugo služiti u svim prigodama u kojima se odlučite za njih.

U koje sve modne kombinacije se mogu uklopiti oksfordice?

Hlače bilo kojeg modela, uključujući i klasične traperice, prekrasno se nadopunjuju s oksfordicama, pogotovo zato jer su oksfordice dostupne u toliko mnogo različitih boja i kombinacija boja.

Gotovo da nema ženske osobe koja u svojoj garderobi nema suknji i haljina, što je isto tako odlična kombinacija za oksfordice. Možete se odlučiti za klasičnu eleganciju i crnu suknju uz bijelu košulju te oksfordice neke jarke boje i sigurno nećete pogriješiti. No, isto tako možete obući šarenu lepršavu haljinu i crne oksfordice te postići isto odličan efekt. U svakom ćete slučaju izgledati kao da ste upravo sišli s modne piste.

ženske oksfordice

Oksfordice prekrasno pašu na stroge balonere i sakoe, ali i ležernije jakne. Outfit s balonerom u zemljanim tonovima prekrasna je elegantna kombinacija u koju se oksfordice nepogrešivo uklapaju.

Dodatna je prednost oksforidica u odnosu na druge modele obuće što se mogu nositi gotovo tijekom cijele godine. Iako se radi o zatvorenom modelu cipele, u njima nije previše toplo, ali isto tako griju i tokom hladnijeg dijela godine. Nadalje, budući da su zatvorene, nećete trebati bježati od prvih kapi kiše čim počne jer ćete znati da su vam stopala na suhom i sigurnom.

Udobnost na prvom mjestu

Osim svog klasičnog i svevremenskog izgleda, neupitne elegancije i kvalitete, oksfordice su vrlo ugodne cipele. Budući da im je peta vrlo niska, ali ne sasvim ravna, gotovo da i nema osobe kojoj ta visina ne odgovara, bilo za svakodnevne obaveze, bilo za svečanije prigode. Zahvaljujući tome, moći ćete u njima provesti cijeli dan, čak i ako imate mnogo obaveza, a stopala vam neće biti iscrpljena od cjelodnevnog nošenja cipela.

Stil za sve

Ne dajte se zavarati i pomisliti kako su oksfordice rezervirane samo za određenu dobnu skupinu. Upravo suprotno. Raznovrsnost dostupnih modela omogućava izbor svakome, i mladim osobama koje žele postići nesvakidašnji efekt odabirom takve obuće, ali i nešto starijim kojima je elegantnost i udobnost na prvom mjestu.

I na kraju, naravno, ako volite ravnu obuću, tada su oksfordice samo jedan od mnoštva modela koje imate na izbor. Ravna obuća uključuje balerinke, tenisice, espadrile, mokasine, …, izbor je gotovo beskonačan i omogućava da si baš svatko može vrlo jednostavno pronaći nešto za sebe.

Prošla su vremena kada se ženstvenom smatrala samo obuća na visoku petu; danas se ženstvenost može vrlo jednostavno postići odabirom bilo kojem modela cipela, ono što je važno jest da su usklađene s ostatkom modne kombinacije i da se cijeli outfit ne utapa u masi.


Komentari