Što je u trendu ovog proljeća? Koliko se često treba šišati? Vlasnica omiljenog salona brojnih Zagrepčanki odgovara na sva pitanja i dileme oko kose

Foto: Ante Delač

Proljeće nam se opasno bliži, a razdoblje je to kada mnoge od nas posežu za svježim izgledom i makeoverom. Ako još niste sigurni u kojem smjeru želite ići sa frizurom ove sezone, bez brige imamo rješenje.

U Teslinoj 3. smjestio se simpatični salon Sophie u kojeg rado dolaze brojne Zagrepčanke, a vlasnica Sanja Penava za Zagreb.info je otkrila što je hit ovog proljeća.

Foto: Ante Delač

„Među trendovima ove godine, očekivano će se zadržati i neki stari kojima se žene vraćaju već dugi niz godina. Trend koji bih izdvojila ovog proljeća su definitivno šiške zavjese, a bile su vrlo popularne u 70-ima. Mogu se nositi kraće i duže. Pristaju uz svaki oblik lica i na sve teksture kose od ravne do valovite. Isto tako odlično pristaju na sve dužine kose, bilo da se radilo o bobu ili dužini kose do pola leđa“, objašnjava Sanja.

„Vječni valovi koje zadnjih 10 godina nitko ne može skinuti sa top liste najtraženijih frizura, ove godine skida frizura bogata volumeno isfenirana na unutra“, dodaje.

Upitali smo ju i koje su boje in u 2021. godini.

„Kada se radi o boji za kosu definitivno su u modi bogate tople smeđe nijanse u kombinaciji sa pramenovima koji daju hladan ton i čine boju zanimljivijom. Kod plavuša ove godine u trendu će bit medeno zlatna kosa koja je također bila in u 70-ima. Također će vrlo popularna biti bakrena kosa u kombinaciji sa bobom“, kaže Sanja i otkriva na što trebate obratiti pozornost ako se želite odlučiti na drastičnu promjenu frizure.

Foto: Ante Delač

„Prilikom odluke o promjeni frizure i boje definitivno se trebate posavjetovati sa svojim frizerom jer svaku od navedenih opcija treba prilagoditi uz oblik lica, ten i teksturu kose“.

Otkrila nam je i li na pomolu novi trend kao što je to prethodnih godina bio balayage,flambayage i slično.

„Trendovi sa pramenovima se mijenjaju svake sezone. Ja sam ostala nekako najvjernija babylight tehnici jer mi ona pruža zaista puno mogućnosti što se tiče željenog efekta kod klijentica“.

Foto: Ante Delač

Tvrdi i da se pojedine klijentice odlučuju i na kompletne make overe.

„Naše klijentice većinom su dosljedne svojoj boji i frizuri, naravno uvijek uz neke male ili malo veće promjene i uz dogovor sa svojim stilistom. Imamo dosta klijentica koje dođu po prvi puta, tada radimo kompletan make over. Uglavnom uvijek nešto što je in“.

Sanju smo upitali ono što zanima brojne žene, a to je održavanje zdrave i sjajne kose s prosječnim budžetom.

“Da bi kosa bila zdrava i sjajna jako je bitno na koji način je tretirate. Nikako nemojte prati kosu više od 2-3 puta tjedno. Prilikom nanošenja regeneratora bitno je kosu obrisati ručnikom da maknete višak vode, te da bi svi hranjivi sastojci koji se nalaze u regeneratoru ili masci mogli dubinski prodrijeti u strukturu vlasi. Jako je bitno i na koji način raščešljavate kosu. Nikako nemojte preagresivno četkati kosu jer ćete je samo polomiti. Laganim i nježnim pokretima češljajte kosu od dna prema gore. Kod sušenja uvijek pazite da sušilo ne držite preblizu kose. Isto tako je bitno da imate kod kuće kvalitetan šampon i regenerator. Savjetujte se sa svojim stilistom i neka vam preporuči njegu koja će za vaš tip kose biti najbolja“, detaljno nam je objasnila.

Foto: Ante Delač

Sanja nam je otkrila i je li šišanje svaki mjesec mit ili potreba.

„Kosu nije potrebno šišati svakih mjesec dana osim ako nije neka specifična situacija. Kosa koja je zdrava i ne puca previše trebala bi se šišati jednom u tri mjeseca. Frizura nakon tri mjeseca gubi oblik te kosa samim time nema više formu, vrhovi se osuše i krenu pucati“.

Ne krije i da se zbog pandemije koronavirusa promijenilo dosta toga.

„Moram priznati da sam sretna da radimo i da nas država nije ponovo zatvorila kao sto je bio slučaj na proljeće prošle godine. Zbog korone morali smo napraviti malu reorganizaciju u salonu. Imamo određen broj klijenata koji smije biti u salonu i na određenoj distanci. Kad razmišljam unazad godinu dana puno se toga promijenilo. Nadam se da će se situacija uskoro normalizirati i vratiti na staro koliko je to moguće“, zaključila je.


Komentari