STIGLA JE SLUŽBENA HARRY POTTER KUHARICA: Više ne morate maštati, sada i sami možete pripremiti čarobna jela

Foto: Press

Možete li se uopće zvati pravim obožavateljem Harryja Pottera ako nikad niste poželjeli isprobati neko od čarobnih jela u kojima su uživali Harry, Ron, Hermiona i ostatak ekipe? Ako ste mislili kako će vam slastice iz svijeta omiljenog nam čarobnjaka zauvijek ostati nepoznanica, u naše knjižare stigla je zaista jedinstvena knjiga – ˝Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije˝ u izdanju Lumena. Preveo ju je Marko Maras, a može se kupiti u knjižarama, na web shopu, ali i na Interliberu gdje je na posebnom popustu.

Foto: Lumen Izdavaštvo

Magičnu je kuharicu, nadahnuta filmovima, osmislila slastičarka Joanna Farrow, koja je na receptima radila godinama. Ono što je najbolje jest činjenica da je ta kuharica službena. Dakle, sama J. K. Rowling pročitala ju je i odobrila. U kuharici se nalaze 43 recepta nadahnuta filmovima, a samo neki od su i munjolike pogače, pitice bundevice, slani muffini sove, Lunine duhočale od keksa, đumbirov dvorac Hogwarts i Hermionina torbica s perlama.

Knjiga je već postala bestseler New York Timesa, a vjerujemo da će takvu putanju nastaviti i kod nas. Od poznatih čarobnjačkih specijaliteta pa sve do onih neočekivanih, ova kuharica je puna recepata čak i za vegane, vegetarijance i bezglutensku prehranu.

Komentari