SRAMOTA! Radnike ovih trgovačkih lanaca ‘upregnuli’ su i na Dan mrtvih

Ilustracija, Flickr

Sutra je dan kada se sjećamo svojih preminulih, a neki od radnika neće dobiti priliku ni otići im zapaliti svijeću.

Blagdan Svih svetih dan je kada se sjećamo i kada tugujemo za svojim članovima obitelji i prijateljima koji su preminuli. Odlazimo na groblja, ostavljamo im cvijeće i palimo svijeće, no neće svi imati priliku to učiniti.

Naime, mnogi trgovački lanci sutra rade, iako neki po skraćenom vremenu, zar nemaju i njihovi zapolenici pravo prisjetiti se svojih mrtvih?

Od svih dućana jedino je Kaufland odlučio sutra zatvoriti svoja vrata i “dopustiti” svojim radnicima da obilježe ovaj blagdan.

Šoping centri

Ono što nas je ipak iznenadilo jest da je većina šoping centara zatvorena. City Centri One ne rade, Arena, Point, King Cross i West Gate također ne rade. U Avenue Mallu, Muller i Konzum rade do 15 sati, a kafići i restorani rade po nedjeljnom radnom vremenu, trgovine su zatvorene. U Garden Mallu je slična situacija, trgovine su zatvorene, a Interspar i kafići otvoreni su od 8 do 18 sati.

Tržnice

Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Jarun, Utrine, Špansko i Gajnice rade po nedjeljnom radnom vremenu, ostale su zatvorene. Neće raditi ni Uprava podružnice Tržnice Zagreb na lokaciji Šubićeva 40/V i Slavonska avenija 7.

Koji trgovački lanci ni na blagan ne puštaju radnike kući?

Pogledali smo radna vremena Konzuma, Plodina, Lidla, Interspara i Bille.

U Konzumu se većinom radi skraćeno do 13 ili 15 sati, a jedino poslovnica na Rudeškoj radi do 21 sat. Trgovina na adresi Gospodska 41 radit će do 16 sati, na Starčevićevom trgu do 18 sati.

Od ukupno 149 Konzumovih poslovnica, njih 46 ne radi.

Plodine rade normalnim radnim vremenom, odnosno od 7 do 22 sata.

Lidl na nekim lokacijama radi skraćeno, a druge pak rade do 21 sat. Ovo je ipak neugodno iznenađenje jer su Hrvati ovaj trgovački lanac vječito hvalili jer je brinuo o svojim radnicima i za blagdane nije radio.

lidl.hr
lidl.hr

Interspar radi skraćeno od 8 do 14 sati, osim u Areni gdje radi do 15 sati, ali radnici tada neće moći kući već moraju odraditi inventuru. Samo Interspar u Retkovcu radi do 21 sat.

Billa je također “upregnula” svoje zaposlenike čije radno vrijeme je do 20 sati. 

>>> ONI NEMAJU SVETKA, PETKA, NI PRAZNIKA: ‘Svi nas sažalijevaju, ali kad treba kupovati sažaljenje brzo padne u vodu’


Komentari