Špansko bi trebalo dobiti trgovački centar: Sedamdeset trgovina, multipleks kino, kafići…

Igor Kralj/PIXSELL

U Zagrebu je počelo rušenje nikad dovršenog trgovačkog centra Leclerc u Španskom. Radi se o neuspjelom pokušaju investicije francuskog maloprodajnog lannca, koja se u Hrvatskoj često uzimala kao primjer kako brojne administrativne prepreke i neinvesticijska klima mogu kočiti ulaganja.

Leclerc se 2002. povukao iz Hrvatske, odustavši i od tog projekta, i od hrvatskog tržišta, a zemljište je kupio Agrokor. Budući da Todorić nije našao partnera za projekt, navodi Lider, prodao je objekt i zemljište, koji je potom godinama stajao kao ruglo, a o njegovoj sudbini nije se ništa znalo.

Prema pisanju Lidera, tvrtka Heta sada je prostor prodala zagrebačkoj tvrtki Sensa Nekretnine, koja na tom mjestu namjerava graditi Trgovački centar Špansko.
Novi trgovački centar, piše Lider, imat će više od 30.000 četvornih metara površine, a u njemu će biti oko 70 trgovačkih prostora, zatim, multipleks kino s devet dvorana i zabavno-ugostiteljski sadržaji. U Lideru vrijednost investicije procjenjuju na oko 150 milijuna eura. Ipak, u tom tjedniku ističu kako nisu uspjeli doznati iz kojih će se izvora financirati novi projekt, budući da je Sensa Nekretnine novoosnovano poduzeće, čiji je temeljni kapital samo 30.000 kuna.


Komentari