ŽELE DA I NAŠ GRAD POSTANE EUROPSKO MODNO SREDIŠTE: Tradicionalna modna manifestacija Zlatna igla Zagreb

FOTO: Etno butik Mara iz Zagreba

Tradicionalna modna manifestacija Zlatna igla Zagreba održat će se u subotu 15. listopada pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

81. Zlatna igla održat će se na Hrvatskoj radioteleviziji – studio Anton Marti s početkom u 20.00 sati, s izravnim prijenosom na Prvom programu.

Petnaest poznatih dizajnera obrtnika, Sekcija frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Zagreba uz još pedesetak sudionika iz ostalih srodnih struka kao što su postolari, krznari, klobučari, zlatari i cvjećari pokazat će svoje unikatne radove.

Najnovije kreacije predstavit će redom: XD Xenia design, Ana Kujundžić, NIT by Ana Žarković, Moda Stolnik, Obrt Sea, Etno butik Mara, Nada Došen, Modna manufaktura Mustre, Sekcija frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Zagreba, Iva Karačić, Etna Maar, Muška moda Šabić, Modni salon Dora, Krzno Sumrak, Igor Galaš, Otvoreni atelijer Milena i cipele Bočak.

Zanimljivo je da se 81. Zlatna igla održava na isti datum kao i 1935. godine, 15. listopada, kad je organizirana prva revija Udruženja obrtnika grada Zagreba u Hotelu Esplanade. Po uzoru na tadašnja modna događanja u Beču i Parizu najpoznatiji zagrebački obrtnici predstavili su se publici sa željom da i Zagreb postane europsko modno središte.

Tako već osam desetljeća Zlatna igla promovira hrvatski modni dizajn spajajući tradicionalne vještine i moderne tehnologije. Zaštitni je znak Zlatne igle vrhunska, majstorska kvaliteta i kreativnost iz koje nastaju unikatne kolekcije.

Suorganizatori su Zlatne igle Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba, a pokrovitelji Hrvatska obrtnička komora, Grad Zagreb – Gradska skupština Grada Zagreba, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Zagrebačka županija, Obrtnička komora Zagreba i Hrvatska radiotelevizija.


Komentari