SAVJETI MIRJANE MIKULEC NA DOHVAT RUKE! Ove knjige jednostavno morate imati

Facebook/Mirjana Mikulec

Nakon serije knjiga o pravilima dobrog dizajna interijera, ugledna dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, napisala je novu knjigu posvećenu malim prostorima.

Savjeti, ideje i trikovi koji će baš svaki prostor učiniti udobnim i bolje iskorištenim, neovisno o namjeni i kvadraturi, samo su dio toga što čitatelje očekuje u desetoj knjizi Mirjane Mikulec, posvećenoj interijerima. Promocija knjige održana je u prostoru tvrtke “Mirjana Mikulec interijeri”gdje je jedan dio uređen kao funkcionalan, mali stan koji je Mirjana prezentirala i u knjizi, piše ljepotaizdravlje.hr.

”Vjerujem da će knjiga uvjeriti čitatelje da minimalna kvadratura nije nužno ograničavajući faktor i da mali stanovi mogu itekako dobro izgledati. S vremenom se životni prostori sve više smanjuju i to nije trend rezerviran samo za Hrvatsku, već cijeli svijet.”, ističe Mirjana Mikulec.

Eseji knjige Dekodiranje slika 2 posvećeni su stilski raznolikim djelima, koje je izradilo više umjetnika, međusobno različitih po umjetničkoj poetici i izrazu. Riječ je o djelima Ilije Bosilja, Dragana Gažija, Ivana Generalića, Willema van Genka, Pietra Ghizzardija, Drage Juraka, Ivana Rabuzina, Matije Skurjenija, Drage Trumbetaša i Mirka Viriusa.

”Namjera je ovog projekta ukazati na dosad previđene vrijednosti djela koja su rjeđe izlagana”, izjavila je autorica Svjetlana Sumpor, inače viša kustosica HMNU-a te pojasnila: ”Analize umjetničkih djela u knjizi Dekodiranje slika 2 koncipirane su s namjerom da gledateljima slika pruže uporišne točke za gledanje i razumijevanje djela, obrate im pozornost na znakovite, važne detalje i njihovu ulogu u kompoziciji slike. Također, namjera im je dati poneku dodatnu informaciju o kontekstu nastanka djela, ako je taj kontekst presudan za njegovo razumijevanje…”

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Knjiga Dekodiranje slika 2 sadrži 11 eseja o odabranim djelima, reprodukcije u boji te bilješke o zastupljenim umjetnicima. Dvojezična je, s tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku. Prijevod na engleski potpisuje Graham McMaster, a dizajn Ante Rašić, Studio Rašić.[/box]


Komentari