Poznata trgovina na udaru kupaca: Zbog ovog predmeta se digla histerija, a sad ga povlače iz prodaje

FOTO: Facebook/ Offertissima

“Opizdilica za seksualni odgoj žena”, drvena daščica s jastučićem na jednom kraju namijenjena “discipliniranju žena” s jasnim uputama za upotrebu (Ako samo leži kao klada – opizdi 1X; Ako odbije dati pusu “gospodinu” – 3X; Ako ima miris po ribarnici – opizdi 5X – i pošalji u kupaonicu; Ako je opet “boli glava” – lupati dok je stvarno ne počne boljeti) povlači se s polica trgovina Offertissima u kojima se prodavala.

Kupci, šokirani ovim proizvodom, upozorili su tvrtku na “seksistički i za žene uvredljiv proizvod”, zbog čega je Uprava tvrtke odreagirala.

“Trenutno smo u povratku svih tih proizvoda s naših polica dobavljaču”, kazala je za Jutarnji Danijela Cigić, članica Uprave Offertissime.

Proizvođač je obrt Camellia iz Križevaca, a njegov vlasnik Zdravko Petrinec ogorčen je zbog reakcija na njegove “humorističke proizvode”.

“Nisam nikoga htio uvrijediti, to je čisti humor, zezancija. Radi se o zafrkantskim poklonima i za žene i za muškarce: imamo i mužomlat, i mjerokur, uredovno usukalo za pripitomiti muškarca… Takve poklon-proizvode proizvodim već 17-18 godina i nikad nije bilo nikakvih problema. Ne znam što bih rekao, čini mi se da kod nas više šala i humor nisu dozvoljeni”, kazao je Petrinec

S druge strane, Sanja Cesar iz Centra za edukaciju i istraživanje (CESI), organizacije koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena i ostvarenje spolne i rodne ravnopravnost ističe kako ovakve  “šale” ponižavaju i vrijeđaju žene, zamagljuju granicu između prihvatljivog i neprihvatljivog, potenciraju rodne stereotipe i često opravdavaju nasilje protiv žena.


Komentari