U ovim trgovinama možete kupiti domaće jagode

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od početka sezone domaćih jagoda nekoliko trgovačkih lanaca u svim svojim trgovinama nudi jagode domaće proizvodnje, piše Poslovni.hr.

Jedna od njih je SPAR u čijim trgovinama kupci već niza godina mogu uživati u jagodama koje proizvode tvrtka Fragaria u okolici Zagreba i Vrgorcu, Filipović-voće, Marinada i Brana na širem području Virovitice, te Osatina u Slavoniji.

Kao i u posljednjem periodu, u maloprodajnoj mreži Konzuma mogu se kupiti isključivo hrvatske jagode.

Konzum d.d. je od samih početaka svog organiziranog otkupa započeo s otkupima u Vrgorcu i Virovitici te poticao proizvodnju i prodaju hrvatske jagode ne samo u Hrvatskoj, već i putem izvoza u zemlje regije pa je tako hrvatska jagoda pronašla svoje mjesto i u zemljama u kojima posluje Mercator, piše Poslovni.hr.

“U ovom su trenutku sve jagode koje ćete pronaći na policama Kauflanda uzgojene u Hrvatskoj. Većinom su to jagode iz doline Neretve, Vrgorca, okolice Zagreba, Virovitičkog područja i Podravine. Drago nam je što, s obzirom na količine koje su nam potrebne, u Hrvatskoj uspijevamo nabaviti dovoljno veliku količinu jagoda i kupcima nuditi domaće”, rekli su u Kauflandu.


Komentari