OVAJ TRGOVAČKI LANAC PONOVO ODUŠEVLJAVA: Na Praznik rada neće raditi, kupcima objasnili i zašto (FOTO)

flickr.com

Trgovački lanac bio je jedini koji nije radio na Uskrs, ali i uskrsni ponedjeljak.

Njemački LIDL ponovo je oduševio. Ovaj put, u pitanju nisu akcije ili popusti, već poruka koju su ostavili kupcima kako bi ih upozorili da 1. svibnja, točnije na sam praznik rada, njihove trgovine neće raditi.

”Poštovani kupci, obavještavamo vas da zbog održavanja DANA ZAPOSLENIKA 01.05. Lidlove trgovine neće raditi. Sretan vam praznik rada, vaš LIDL!”, stoji u njihovoj poruci. Podsjetimo, ovaj njemački trgovački lanac bio je jedini koji je svoja vrata zatvorio tijekom uskrsnih praznika, točnije na Uskrs i uskrsni ponedjeljak.

Facebook
Facebook

Podsjetimo, nedavno je pokrenuto potpisivanje online peticije za zabranu rada trgovina nedjeljom i praznikom jer je takva praksa po mišljenju mnogih građana kršenje radničkih prava. Ovo nije prvi put ga skupina građana pokušava izboriti radnička prava, a slična peticija pokrenuta je u kolovozu 2015. godine. Naime, trgovcima je zakonski omogućen rad od 0 do 24, ali rad nedjeljom, praznikom i noću mora biti dodatno plaćen što se zbog slabih kontrola često ne poštuje.


Komentari