Oprala Konzum: ‘Bazeni s akcije su rezervirani?!’

Majka čija je dijete ostalo bez bazena i bez razumnog objašnjenja uzaludne potrage za istim opisala je ružno iskustvo u Konzumu.

Da Konzum proživljava svoje teške trenutke nije novost, a dio naroda koji se uspio sažaliti barem nad radnicima od kojih će neki u jeku krize ostati bez posla gubi tu sposobnost pred situacijama kao što je jedna koja se dogodila ovoga vikenda.

Na službenoj Facebook stranici Konzuma svoje je ogorčenje opisala jedna majka iz Slavonije koja je svoju kći vozila u Konzum Portanova Osijek kako bi si od ušteđevine kupila bazen koji je na akciji. Akcija na bazene vrišti iz Konzumovih kataloga koji su se proširili Lijepom Našom, zataknuti za ograde obiteljskih kuća, poštanske sandučiće, kao i na oglasni prostor internetskih stranica. Ipak, potražite li vrišteću akciju u Konzumu, mogli biste kao ova majka naići na – ćorak.

“Na svaku vašu akciju bazena u Konzum Portanova dovozim svoje dijete s usteđevinom da kupi bazen. Na svim bazenima od jutra piše ‘rezervirano’… U Vašoj reklami onda naglasite da su rezervirani od početka radnog vremena da ne vozam dijete tolike kilometre i ne gledam njezino razočarenje. Odakle vam pravo uopće navlačiti narod po nešto znajući da toga nema… pa po politici poslovanja smatrat da ću usput kupiti nešto drugo. S obzirom na to da sam potrošila i svoje dnevnice i gorivo, a najviše gledala razočarenje djeteta, molim g. Ramljaka da dostavi bazen jer nigdje u Vašim uvjetima ne stoji da se roba smije i može rezervirati. Kad je najavljena nova akcija, ja sam zvala i zatražila rezervaciju koja mi je odbijena uz obrazloženje da djelatnici to ne smiju raditi. Znači bazeni su rezervirani po rodbinskoj liniji. Sramota. Fino sad ja pustim pravno obeštećenje za svo moje vozanje… moje pogubljene dnevnice i dječje razočarenje! Pozdrav”, napisala je ogorčena majka čija je dijete ostalo bez bazena i bez razumnog objašnjenja uzaludne potrage za istim.

Napomenimo samo da ovakvi događaji nisu rijetkost niti u ostalim trgovačkim lancima te kupci često šalju pritužbe kako artikala koji su na akciji nema već u ranim jutarnjim satima, netom nakon otvaranja trgovina.

Je li doista riječ o takvoj navali da se artikli s akcije rasprodaju u roku svega nekoliko minuta ili se pak akcijski artikli mogu rezervirati samo pojedincima, upit je koji smo poslali Konzumu, a o njihovom odgovoru obavijestit ćemo vas po primitku.


Komentari