NEŠTO ODVRATNIJE DUGO NISMO VIDJELI: Kupio je pljeskavice u LIDL-u i na njima našao – OVO!

Facebook/LIDL

Čini se kako natpis ‘svježe’ na mesnim proizvodima, nužni ne jamči svježinu i kvalitetu.

Već nebrojeno puta, svjedočili smo pričama potrošača diljem Lijepe naše koji u poznatnim trgovačkim centrima nailaze na proizvode kojima je istekao rok trajanja ili još gore – proizvodima s popratnim neželjenim sadržajima.

>>> RAJČICA KAO IZ HOROR FILMOVA: Presjekla ju na pola, a ovo što je ispalo van poželjet ćete da nikada niste vidjeli

Jedan takav slučaj dogodio se i jednom građaninu i to u često hvaljenom trgovačkom centru LIDL, gdje je prema svemu sudeći, meso koje su prodavali svojim kupcima – bilo pokvareno i pljesnivo.

Facebook/LIDL
Facebook/LIDL

Iako su je javili oni koji tvrde kako je ovakva pojava na pljeskavicama normalna i to u slučaju ”kad je meso na mesu….bilo koji mesni proizvod koji kupiš pakirani u kontroliranoj atmosferi doživjet ćeš uglavnom isto ako je komad na komadu….isto tako mljeveno meso u sredini ima drugačiju boju!”, drugi tvrde kako je ovo samo još jedan dokaz kako se ‘svježe’ meso više puta odmrzava.

”Najcesce kad se to dogodi sa komadom mesa ini takvo meso melju i prodaju pod mljeveno.nije iznimka da se to dogada sa mljevenim mesom.nije stetno (do odredene granice)al dokazuje da se nije brinulo dobro o mesu i da je vise puta zamrzavano.”, stoji u komentarima ispod objavljene fotografije međutim svi su složni u jednom: kada meso smrdi, jasno je o čemu je zapravo riječ.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Jednom kad ga odmrznete, meso se nikako ne smije opet zamrzavati.[/box]

IZ LIDL-a  NAKON PET DANA PORUČILI: ‘Čuvajte uzorak i donesite ga!’

No, čini se kako nimalo ugodan prizor na LIDL-ovim pljeskavicama nije prvi ovakav slučaj jer je svoj obrok fotografirala i s javnosti podijelila i jedna građanka kojoj su se nakon napisane pritužbe, javili nakon punih pet dana, a njezinu su objavu na Lidlovoj Facebook stranici obrisali.

Evo što se dogodilo: ”Na ovo sam ja naisla prije tjedan dana, nazalost, vec pred kraj obroka, obzirom da su izvana pljeskavice izgledale normalno. Odmah sam postala ovdje na njihov “zid” gdje sam doba i odgovor da se obratim na [email protected]. Odgovor na mail sam cekala punih 5 dana kada su mi napisali da li cuvam uzorak toga i da ga donesem u Lidl, yeah right! cuvala sam to u frizideru tjedan dana, mos mislit! I btw, cini mi se da je Lidl uklonio taj moj post jer ga vise nema. Ekipa pljeskavice iz Lidla nam ocito nisu sudene”, kazala je.

13335722_10154204264548718_3202742453829487488_n

Kako prepoznati svježe meso?

Prvi signali u detektiranju svježine i kvalitete mesa svakako su miris, izgled, boja, tekstura i u konačnici okus mesa. Međutim, osim vjerovanja svojim osjetilima, trebali bismo posebno provjeriti da je meso koje kupujemo prošlo sve potrebne kontrole kvalitete u ovlaštenom laboratoriju te da je pravilno i vidljivo deklarirano i pakirano te da je dostavljano na prodajno mjesto u tzv. neprekinutom hladnom lancu.

telece-meso-republicki-zavod-za-statistiku-svinjsko-meso-junetina-1328585176-62074

Različite vrste mesa i mesnih proizvoda, ovisno o vrsti mesa, sastavu sirovina i načinu obrade, zahtijevaju različite temperature čuvanja kako bi se očuvala njihova sigurnost i kvaliteta proizvoda. Temperatura u hladnjaku bi trebala biti oko 4 stupnja. Kada meso zamrznemo cilj nam je kod njega sačuvati prvenstvenozdravstvenu ispravnost, ali isto tako i njegove nutritivne vrijednosti. Svinjsko meso možemo zamrznuti na -20 do -25 stupnjeva i tako ga možemo čuvati do 12 mjeseci. Pileće meso na istoj temperaturi do 9 mjeseci, a ribu do 3 mjeseca, a jednom kad ga odmrznete, meso se nikako ne smije opet zamrzavati.


Komentari