KINESKI DUĆANI SU TOTALNO OUT: Jeftina roba je očito najskuplja roba!

commons.wikimedia.org

U raznolikoj ponudi različitih trgovačkih centara diljem Zagreba građani mogu izabrati robu prilagođenu svakom džepu. Unatoč tome postavlja se pitanje gdje su pored tolikih centara nestali kineski dućani koje smo do nedavno, navikli gledati na doslovno svakom koraku!?

Dok se samo prije par godina moglo kupiti  robu iz kineskih dućana na različitim lokacijama u Zagrebu, danas je evidentan skoro potpuni nestanak kineskih dućana. Svaki zagrebački kvart imao ih je po nekoliko, a po povoljnim cijenama od 30  kuna za donje rublje ili tek stotinjak kuna za traperice, danas su ovakvi dućani postali doslovno dio prošlosti. 

Primjerice, na području gradske četvrti Trnje, točnije na području zagrebačke Savice nalazila su se čak dva kineska dućana u razmaku od svega nekoliko metara, dok je na području Dugava i Sloboštine bilo gotovo četiri ovakva dućana. Danas su svi oni – zatvoreni!

Osim što je njihova roba s vremenom postajala sve skuplja, činjenica je kako je skupi najam koji Kinezi moraju plaćati za svoje dućane, također bio jedan od čimbenika za potpuni nestanak kineskih dućana,. S druge strane, povoljnije cijene u trgovačkim centrima, bile su definitivno točka na pa su tako kineski dućani, polako postali dio zagrebačke prošlosti.

Avenue Mall, West Gate, City Center One, Garden Mall, Arena Centar – samo su neki od velikih trgovačkih centara koji su postali omiljeno mjesto većine Zagrepčana.

 

Komentari