Iza slobodnog dana za radnike Kauflanda krije se nesto što je svima promaklo

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za ovakvu vrstu proslave u Kauflandu su se odlučili prvi put nakon njihova dolaska i osnutka u Hrvatskoj.

Svi zaposlenici Kauflanda Hrvatska sutra će povodom svog “dana zaposlenika” imati plaćeni slobodan dan, a trgovine će biti zatvorene, izvijestila je Uprava Kauflanda Hrvatska na svojim službenim web stranicama.

Vrata se kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

Za ovakvu vrstu proslave u Kauflandu su se odlučili prvi put nakon njihova dolaska i osnutka u Hrvatskoj, 2001. godine. Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3500 radnika na nerukovodećim položajima. Prosječna plaća, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, u sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, a Kaufland Hrvatska će isplaćivati preko 20 posto više u odnosu na prosjek u ovom sektoru.

Lijepa reklama, međutim medijima je promaklo da iza plaćenog slobodnog dana stoji obavezan dolazak u Arena Centar na okupljanje svih Kauflandovih zaposlenika, od 8 do 16 sati.


“U utorak 3.10. odlučili smo provesti zabavan dan sa svim svojim djelatnicima. Prvi puta će se na jednom mjestu okupiti 3500 djelatnika iz svih naših trgovina, Centralnog skladišta i Centrale. Svi će zaposlenici imati plaćeni SLOBODAN DAN i provest će ga u ugodnom zajedničkom druženju.

Uz vas, naše kupce, djelatnici su snaga, temelj i nositelji uspjeha Kauflanda, zato im ovim zajedničkim druženjem želimo pokazati da cijenimo njihov trud i rad”, stoji na stranicama Kauflanda.

Iako su istaknuli navodni “slobodan dan u ugodnom zajedničkom okruženju” teško da bi se on takvim mogao nazvati, s obzirom da radnici ne mogu birati kako će taj dan provesti.

Kako bilo, barem im je plaćen…

Komentari

loading...