Istraživanje: Krema za ruke najkorišteniji je proizvod u hladnijem periodu

vivirsanos.com

Zima njegu traži, pa tako kremu za ruke koristi više od 70% ispitanika, kremu za lice njih gotovo 60%, a balzam za usne više od 40% anketiranih građana.

Popularnost proizvoda za njegu lica i tijela umnogome raste s dolaskom zimskih mjeseci. Zaštititi kožu od hladnoće, bilo da je riječ o licu, usnama, rukama ili cijelome tijelu, praktički je neizostavno pa ova kategorija proizvoda bilježi stabilne pokazatelje čak i u vremenu smanjene osobne potrošnje.

S druge strane, kada je riječ o kupovnim preferencijama, ne treba čuditi niti podatak da se oko 70% maloprodaje ovih proizvoda realizira kroz kanal drogerijskih lanaca.

Istraživanje magazina Ja TRGOVAC i agencije Hendal pokazalo je da kremu za ruke koristi više od 70% ispitanika, kremu za lice njih gotovo 60%, a balzam za usne više od 40% anketiranih građana. Šest od deset (59,3%) ispitanih građana izjavilo je da koristi kremu za lice, dok preostalih 40,7% kaže da ne koristi ovaj kozmetički proizvod.

Kod korisnika kategorije primjećuje se visoka frekvencija korištenja jer dvije trećine njih (65,9%) ističe da kremu za lice koristi svakodnevno. Nekoliko puta tjedno ove kreme koristi 27% ispitanika, jednom tjedno njih 3,8%, a 3,3% navodi da je koriste jednom mjesečno ili rjeđe.

Krema za ruke bilježi još veću razinu korištenja jer 71,2% ukupno ispitanih deklarira se korisnicima ove kategorije. Preostalih 28,8% kaže pak da ne koristi kreme za ruke.

Njega ruku je manje aktivna po učestalosti korištenja od njege lica. Naime, kremu za ruke svakodnevno koristi nešto više od polovice korisnika (54,3%). Značajan udio ima i odgovor nekoliko puta tjedno s 25,9% udjela, a nije bez značaja niti frekvencija jednom mjesečno ili rjeđe s 13,6%. Na kraju dolaze korisnici koji kreme za ruke koriste jednom tjedno kojih ima ukupno 6,1%.
U jeku zimske sezone upitali smo i koriste li građani balzam za usne. Potvrdno je odgovorilo 41,5% sudionika ankete, dok ovaj kozmetički preparat ne koristi preostalih 58,5% ispitanika.

Istraživanje je provedeno tijekom studenog 2015. godine na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Republike Hrvatske starijih od 15 godina.

Tijekom istraživanja provedena je stratifikacija po šest regija i četiri veličine naselja uz metodu slučajnog odabira kućanstva i ispitanika unutar pojedinog kućanstva pri čemu je uzorak stanovništva uravnotežen prema spolu, dobi i obrazovnom statusu ispitanika.


Komentari