Izgleda da je kava na špici postala pravi luksuz.

Nikola nam je poslao fotku svog računa iz kafića na Cvjetnom.  On i prijateljica ostali su neugodno iznenađeni kada su ugledali iznos.

“Nismo imali love da odemo u kino pa smo sjeli na Cvjetni popiti kavu”, prepričava nam ovaj mladić ironičnu situaciju i dodaje kako su imali što i vidjeti kada je stigao račun. Naime u kafiću My Way dvije Nesice platili su čak 50 kuna.

Novi porez od 25% u većini je ugostiteljskih objekata donio poskupljenja kave za jednu kunu, no ovako visoke cijene nisu uobičajene ni za neke od najelitnijih lokacija u državi.

Hoće li i drugi podići cijene?

Zanimljivo je kako je baš ovaj spomenuti kafić u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Tomislava Horvatinčića bio mjesto nedavnih burnih događanja. Tamo je, naime,  planirana ogromna željezna konstrukcija za vanjsku terasu, no to su građani uspjeli spriječiti.

Nikola i njegova prijateljica strahuju jer smatraju kako će uskoro i drugi kafići u centru grada “nabiti” cijene.

“Dokle god ima ljudi koji će ovo platiti cijene će rasti”, zaključuje naš sugovornik koji će ovaj dio grada ipak izbjegavati.

>>>IMAJU LI ZAGREPČANI PRAVO GLASA? Ne žele da terasa nagrđuje grad, a on svejedno gradi (FOTO)

17361791_10155153807128011_1651626173185073657_n

Čini se kako je kontroverznom poduzetniku crni humor jača strana jer na dnu računa stoji “Napojnica nije uključena u cijenu”.

>>> ZAGREPČANI BOJKOTIRAJU: Horvatinčićeva terasa zjapila je prazna (FOTO)

>>>JOŠ JEDNA HORVATINČIĆEVA TERASA ZAUZELA CVJETNI: Zagrepčani na njoj ispijali kavicu i tražili mjesto više

>>>ZAGREPČANI SU PRAVI KAVOLJUPCI: Prve kavane kriju bogatu povijest

Komentari