S DAŠKOM FRANCUSKE: Ove ručno rađene slastice iz Vlaške inspirirane su filmom

Foto: Meet Mia Instagram

Meet Mia u Zagreb donosi dašak francuskih slastica. Smješten u Vlaškoj 81a, ovaj simpatični lokal u svojoj raskošnoj ponudi ima sendviče s brioche pecivima i kroasanima, zanimljive i unikatne kolače te krafne s raskošnim punjenjem.

Meet Mia osnovala je vlasnica Mia Salman, koja ujedno i odgovorna za izradu ovih zanimljivih slastica. Slastičarstvom se počela baviti s 23. godine, nakon završetka fakulteta. Radi isključivo po vlastitim recepturama, a dugogodišnju ljubav prema pripremi slastica odlučila je pretočiti u ručno rađene kolače. Ideju je dobila zahvaljujući flimu “It’s Complicated” u kojem lik kojeg tumači Meryl Streep ima vlastiti dućan sa slasticama.

Meet Mia nudi zanimljive sendviče koji kombiniraju francuska peciva s pršutom, humusom, brie sirom i avokado pastom. U ponudi su sendviči kojima bazu čine kroasani, brioche ili bagel peciva.

S obzirom na dolazak poklada, Meet Mia sada nudi i krafne. U ponudi je devet različitih vrsta, od onih klasičnih bez punjenja sve do krafni punjenih kremom od pistacija.

Osnovu ponude Meet Mije čine zanimljivi kolači. Jedan od najpoznatijih je Cheesestacio, cheesecake od pistacija s malinama. Tu su i tartovi te različiti kolači s čokoladom i slatki kroasani.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Meet Mia nije moguće posjetiti uživo na adresi, ali je moguće naručiti putem Wolta ili preuzeti u dvorištu Vlaške 81a.


Komentari