Rezultati policijske akcije: Zagrepčani vole pijani sjedati za volan, 17 ih završilo na triježnjenju

Proteklog vikenda provedena je policijska akcija “Akohol, droga i brzina”. 

U dane vikenda, od 7. do 9. travnja 2017. godine, od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1047 prometnih prekršaja, od čega je 146 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 135 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 146 vozača. Kod 19 vozača (13%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 8. travnja u 23.10 sati u Donjoj Bistri, u Stubičkoj ulici, kod 52-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2,30 g/kg alkohola u organizmu.

Najviše zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u subotu, 8. travnja u 2.27 sati na Trešnjevci, na Savskoj cesti, kod 23-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobil zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,55 g/kg alkohola.

Za vrijeme akcije evidentirano je 12 vozačica (8,2%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 17 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano osam osoba, kod jedne je test bio pozitivan, a dvije osobe su odbile testiranje.
Od 146 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 17 mladih vozača (11,6%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.


Komentari