Rasprodaja Todorićeve imovine: Redatelj filma ‘Gazda’ želi helikopter, evo gdje bi ga postavio

FOTO: 24sata

Iako je riječ o velikoj sumi, novac od prodaje će biti tek dijelić za ‘krpanje’ velikog duga Agrokora.

Izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom u petak je službeno započela s prodajom imovine Ivice Todorića. Izvanredna uprava pozvala je sve zainteresirane da iskažu svoj interes za kupnju pokretnina, stoji na službenoj stranici Agrokora.

Ovdje se konkretno radi o motornoj jahti RIVA 85 OPERA iz 2006. godine te helikopteru BELL 427 VFR iste godine proizvodnje.

Na portalima koji prodaju ovakvu vrstu robe stoji podatak kako se jahte tog modela i starosti prodaju za otprilike dva milijuna eura, a helikopter za oko milijun.

Svoju zainteresiranost za kupnju helikoptera istog je dana putem Facebooka izrazio Darko Juričin, redatelj filma Gazda koji govori o Todoriću, privatizaciji i tranziciji u Hrvatskoj.

Poslao je zanimljivu javnu ponudu.

“Kad preuzmem helikopter, postavit ću ga ispred ulaza u koncern Agrokor, Trg Dražena Petrovića 3, Zagreb, kao prvi eksponat Muzeja korupcije čiji sam jedan od kustosa, te mu tako dati dodatnu, javnu i umjetničku vrijednost. Helikopter ću po potrebi staviti na raspolaganje službama Hitne medicinske pomoći. Naravno, i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, kako bi iz visine imao bolji pogled na sve ono čime je zadužio Zagreb i neke od njegovih stanovnika, od kulturno-trgovačkog centra Superkonzum Sesvete pa do Superkonzuma Črnomerec i dvorca u Šestinama, čijoj je legalizaciji uvelike kumovao, bez suvišnih birokratskih komplikacija“, stoji u objavi.

>>> Serviran javnosti: Film ‘Gazda’ sada možete pogledati i online


Komentari