Provjerili smo ponudu povrća na online tržnicama Zagreba: Donosimo cijene blitve, špinata, tikvica, patlidžana, grincajga, paprike, šparoga…

pexels

Trenutna situacija, uzrokovana pojavom koronavirusa potaknula je Grad Zagreb  na ‘otvarane’ Online tržnice na kojoj će svoje proizvode ponuditi domaći proizvođači koji djeluju na području grada Zagreba. Suradnjom Ureda gradonačelnika, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Podružnice Tržnice Zagreb stvorena je jedinstvena platforma na kojoj se nalaze lokalni proizvođači i kupci, kao na placu, jer domaće je uvijek bolje!

Ovo je jedinstvena prilika za poticanje domaće proizvodnje, a kupnjom domaćeg stječu se i zdrave navike.

Danas smo provjerili što se na online tržnici nudi od povrća, te vam u nastavku donosimo samo dio ponude i to one koja se odnosi na povrće, dok cijelu ponudu povrća i ostalih proizvoda, možete pogledati na stranici Online tržnice Zagreb.

Kao što ćete primijetiti cijene se dosta razlikuju i po pojedinim proizvodima, pa tako neki pušlek češnjaka prodaju za 5,00 kn dok ga drugi prodaju za 10,00 kn. Ono što je bitno naglasiti u tim razlikama, jest da trebate provjeriti je li cijena niža jer nema dostave, ili je riječ o manjem OPG-u ili nekom većem proizvođaču, te u koju klasu spada pojedini proizvod. Primjerice krastavce možete pronaći za 7 kn/kg, ali i za 15 kn/kg. Mi vam u nastavku donosimo najniže, te najviše cijene pojedinog povrća:

pexels

Blitva – pušlek 5,00 kn, a kg od 15-20 kn

Brokula – 20 kn/kg

Cvjetača – 18 kn/kg

Češnjak – pušleki 5-10 kn, 40-50 kn/kg

Šparoga – 25 kn/0,5kg

Krastavci – 7-15 kn/kg ( najčešće 7,8 kn/kg)

Mladi krumpir – 5-6 kn/kg

Mahune – 15-30 kn/kg

Matovilac – 50-70kn/kg

Paprika crvena i paprika rog –  15 kn/kg

Paprika babura – 10-15 kn/kg

Pastrnjak 25 kn/kg

Patlidžan 10 kn/kg

Grincajg – 8kn/500 g do 10 kn

Rajčica volovsko srce 10-15 kn/kg

Svježi peršin – 25-35 kn/kg

Obična tikvica – 10 kn/kg

NAJLJEPŠI AUTOHTONI SUVENIRI ZA POKLON I USPOMENU! Tko god dolazi u Zagreb za uspomenu najčešće kupuje neke od ovih suvenira

Komentari

loading...