Pripremite se: Lidl izbacuje neke proizvode iz svog asortimana

commons.wikimedia.org

Zbog strategije Europske unije o ograničavanju uporabe plastike za jednokratnu upotrebu, Lidl Hrvatska najavljuje kako će u svrhu ostvarenja cilja do kraja 2019. g. godine odustati od prodaje jednokratnih plastičnih artikala i to ne samo jednokratnih plastičnih vrećica.

Nakon najave o smanjenju uporabe plastike za 20% do 2025. godine, Lidl Hrvatska sada uvodi i prve konkretne mjere u svrhu ostvarenja zadanog cilja, navodi se u priopćenju. Lidl Hrvatska će u svih 95 trgovina u zemlji do kraja 2019. godine odustati od prodaje jednokratnih plastičnih artikala poput slamčica, jednokratnih šalica i čaša, tanjura, pribora za jelo i štapića za uši s plastičnom drškom. Proizvode od plastike za jednokratnu upotrebu postupno će zamijeniti alternativni artikli od održivih materijala koji se mogu reciklirati, a na razvoju kojih Lidl proaktivno surađuje sa svojim dobavljačima.

“Našom strategijom protiv plastike slijedimo jasan pristup koji glasi: izbjegavati – smanjiti – reciklirati. Izdvajanjem artikala od plastike za jednokratnu uporabu iz asortimana izbjegavamo korištenje proizvoda od plastike i na taj način dajemo svoj doprinos poboljšanju aktualnog stanja’, ističe Bojan Vuković, član Uprave Nabave i marketinga Lidla Hrvatska.

U planu velika rasprodaja

Lidl Hrvatska planira rasprodati određene količine proizvoda koje su već otkupljene te potom postupno prijeći na održivije materijale. Na taj način kupci će moći posegnuti za ekološki prihvatljivijim alternativama proizvoda na koje su se navikli.

Lidl Hrvatska aktivno djeluje u smjeru oblikovanja i provođenja novih projekata i inicijativa u svrhu smanjenja uporabe plastike. Bojan Vuković kaže: “Predano radimo na različitim konceptima te ćemo kupce postupno obavještavati o novostima i preinakama. Postoje mnoge mogućnosti, posebice u području pakiranja, koje trenutačno još ispitujemo, a koje mogu činiti pravu razliku.’


Strateški pristup 360 stupnjeva smanjenju upotrebe plastike Schwarz grupe

Kao jedna od vodećih svjetskih maloprodajnih grupacija, Schwarz grupa (čiji su dio Lidl i Kaufland) svjesna je svoje odgovornosti, posebice prema okolišu, te djeluje u skladu s time. Kao dio sveobuhvatne strategije od 360 stupnjeva za smanjenje upotrebe plastike, Schwarz grupa razvija mjere i provodi ih u svijetu. Ova strategija ima za cilj smanjenje korištenja plastike i njezinih štetnih utjecaja.

Komentari

loading...
-->