Predstavljena knjiga ‘Hrvatska škola nogometa’: ‘Luka Modrić na naslovnici knjige potvrđuje snagu naše škole’

Foto: Drago Sopta/HNS

U zagrebačkom hotelu Sheraton predstavljena je knjiga “Hrvatska škola nogometa” u izdanju Hrvatskog nogometnog saveza, koja na temeljit način objedinjuje teorijska i praktična znanja nogometne struke u Hrvatskoj, a koju su uredili glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan, i instruktor kondicijske pripreme HNS-a, Ivan Krakan.

Na promociji se okupilo eminentno društvo iz hrvatskih nogometnih krugova, ali i društvenog života. Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik Marijan Kustić, kojemu su se u publici pridružili izvršni direktor Tomislav Svetina, dopredsjednici Mario Smodlaka, Nenad Črnko, članovi Izvršnog odbora Ante Kulušić, Davor Ivić i Darko Raić Sudar, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, ravnatelj Nogometne akademije HNS-a, Boris Kubla, kao i savjetnik predsjednika za znanost i medicinu, Dragan Primorac, ravnatelj poliklinike Life, Tomislav Madžar i liječnik reprezentacije, Tomislav Vlahović.

Predstavljanje knjige nisu propustili niti izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i članovi njegovog stručnog stožera, Ivica Olić, Vedran Ćorluka, Marjan Mrmić, Dražen Ladić, Mario Mandžukić i Luka Milanović, a posebnu su pažnju plijenili reprezentativci, kapetan Luka Modrić, odnosno Domagoj Vida, Mateo Kovačić, Dominik Livaković i Joško Gvardiol.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kustić čestitao urednicima

Među uzvanicima su bili i predstavnici Dinama, Hajduka, Rijeka i Osijeka, klubova nositelja kvalitete hrvatskog nogometa, koji su bili izravno involvirani u stvaranje ovog vrijednog štiva.

“Zadovoljstvo mi je pozdraviti sve ugledne goste ovdje, čiji dolazak potvrđuje vrijednost ove knjige. Želim čestitati urednicima, našem Peri i Ivanu, kao i svima koji su sudjelovali u stvaranju sadržaja. Jako mi je drago što su s nama ovdje predstavnici nogometnih škola Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke, koji su kao nositelji kvalitete dali veliki doprinos stvaranju ove knjige”, rekao je u uvodu Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

“Kada samo pogledamo naslovnicu i dva igrača koja su tu prikazana, a koji su s nama ovdje, vidimo kolika je snaga naše škole. Tu je naš Luka za kojeg se često kaže – ne treba na njega ni trošiti riječi. Međutim, ipak želim reći sada kada sam ovdje – Luka je naš najbolji nogometaš svih vremena. Tu je i naš Joško… Potvrda da ta naša škola i dalje razvija svjetski vrijedne talente. Mogu mu samo poželjeti da bude jednako predan, odlučan i skroman kao što je bio Luka na svom putu i ne sumnjam da će također ostvariti veliku karijeru. Još jednom, čestitke autorima i svima koji su radili na knjizi. Zadaća je Saveza na ovakav način čuvati i dijeliti znanje koje imamo te mi je jako drago što smo kao Savez mogli stati iza ovog projekta koji je od strateškog značaja za naš nogomet”, zaključio je Kustić.

 


Komentari