Počela su sezonska sniženja. Doznajte kada vam se najviše isplati šopingirati

Foto: Zagreb.info

Jučer su počela sezonska sniženja diljem Hrvatske, a trajat će puna dva mjeseca, odnosno 60 dana.

Kako biste kupovali pametno, na umu trebate imati nekoliko važnih stvari. Sezonska sniženja idealna su prilika da uštedite.

Sniženja će se odvijati u tri kruga, a sukladno navedenome cijene će padat. Do polovice siječnja očekuju nas popusti između 20 i 30 posto, a nakon toga do 50 posto. Pred kraj veljače cijene će se sniziti i do 70 posto.

”Proizvodi koji se najviše kupuju su tekstilne prirode, znači odjeća i obuća, zatim namještaj i sezonski artikli”, govori Tomislava Ravlić, voditeljica Odjela za trgovinu Hrvatske Gospodarske Komore za Novu TV.

Slijedom pandemije, uvelike se povećala internetska prodaja, čak za 15 posto, no svakako trebate biti oprezni prilikom online kupnje. Ako planirate kupovati u trgovačkim centrima, imajte na umu da ćete zbog epidemioloških mjera provesti čekajući u redu.

Sniženja su idealna prilika da novac uložite u “pametne komade“, kao što su kaput, čizme ili kvalitetan jeans.

“U prvom krugu sniženja odu one stvari koje su si ljudi već unaprijed zapikirali da su im interesantne, ali ako se želite samo malo razveseliti, onda ipak bolje pričekati drugi krug kad su cijene malo bolje i sniženja malo veća”, savjetuje modna stilistica Vedrana Ilić.


Komentari