POČELA LJETNA SNIŽENJA: Evo kada možete ‘ugrabiti’ odjevne komade po najnižoj cijeni i što se isplati kupovati

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na radost šopingholičara, počela su ljetna sniženja. Iako je službeni datum početka bio 1. srpnja, ove godine je rasprodaja u popularnim high street trgovinama krenula već krajem lipnja. Tako u Zari, Mangu, H&M-u, Bershki i drugim brendovima iz Inditex firme već morate dobro “kopati” da biste pronašli odgovarajuću veličinu.

No, kada su popusti u pitanju, uvijek je dobro malo se strpjeti. Rasprodaja će trajati najdulje 60 dana, a u sklopu sezonskog sniženja redovna cijena i nova, snižena cijena moraju biti istaknute jasno, vidljivo i čitljivo.

Kako biste kupovali pametno, na umu trebate imati nekoliko važnih stvari. Sezonska sniženja idealna su prilika da uštedite, a potrebno je znati nekoliko bitnih stvari. To su vrijeme kada idete u kupovinu i što kupovati na sniženju.

Naime, popusti zadnjih godina se kreću u rasponu od 20 do 50 posto. Taj raspon raste kako se bliži kraj sezone, pa se pred istek 60-dnevnog roka može pronaći roba snižena i do 70 posto. Stoga je najbolje pričekati barem nekoliko tjedana nakon početka sniženja, kako biste omiljeni komad ugrabili što jeftinije. iz Hrvatske gospodarske komore kažu kako  se hrvatska trgovina približava europskim trendovima i velikim popustima u vrijeme sezonskih sniženja, čime postaje konkurentnija u odnosu na okolne zemlje.

Kada kupujete odjeću na sniženjima, novac uložite u “pametne komade”, kao što su kvalitetan jeans, obuća ili jakne.


Komentari