Pet savjeta kako putovanje na posao napraviti zabavnim!

Foto: PR

Pedaliranje do posla je zdravo, uštedi se na kućnom budžetu i vremenu, ne zagađuje se okoliš, a pritom je i zabavno. Evo i zašto!

Sjećate li se svojeg prvog bicikla? Mlađe generacije Hrvata vjerojatno su vozile montice (MTB – Mountain Bike), dok su oni nešto stariji definitivno učili okretati pedale na kultnom bajsu prepoznatljive žuto-narančaste boje i preklopive konstrukcije. Pony bicikl bio je najpopularniji gradski bicikl između 1980-ih i 1990-ih godina, svojevrsni simbol slobode na dva kotača, jer se bez njega nije nikud išlo. Čak niti na godišnji odmor – bio je sklopivi, pa ga se moglo prevesti gdje god je to srce poželjelo.

Od tada su sklopivi bicikli tehnološki evoluirali. Zahvaljujući modernizaciji sklope se dok kažeš keks, ne teže više od 15 kilograma te su udobniji i zabavniji nego prije, zbog čega se sve češće koriste kao prijevozno sredstvo do posla i natrag kući. U nastavku vam donosimo pet savjeta kako vožnja sklopivim biciklom može biti zabavnija od one s klasičnim dvokotačem.

  1. Fuzija s javnim prijevozom

S biciklima na sklapanje može se ići svugdje, pa čak i tamo gdje „obični“ bicikli ne mogu – npr. u autobus ili vlak. Tomu se raduju svi oni koji na posao putuju na drugi kraj grada ili u drugo mjesto, jer mogu kombinirati vožnju javnim prijevozom i biciklom, a samim time svaki dan mogu uživati u vožnji drugačijom rutom.

  1. Ne razmišljate o vremenskoj prognozi…

Ako ste na posao stigli vozeći se sklopivim biciklom, onda vas neće brinuti što je iznenada pala kiša. Nećete trebati čekati satima da ona prestane kako biste se napokon mogli odvesti kući, već ćete svog sklopivog prijatelja na dva kotača komotno moći smjestiti u prtljažnik koleginog auta ili taksija.

  1. … niti o krađi!

Baš zato što je sklopiv, ovaj se bicikl može se nositi sa sobom u većinu zgrada i javnih institucija poput kina, kazališta, muzeja, škola. Jednostavno se smjesti u odgovarajuću torbu koja lako stane ispod stola, u garderobu ili ormare. Vlasnici sklopivih bicikala nikad ne brinu o sigurnosti, lokotima i krađi, jer svoje prijevozno sredstvo uvijek mogu imati na oku.

  1. Jako su brzi

Iako se običnom puku ne čini tako, sklopivi bicikli su doista brži od prosječnog gradskog modela. Zar nije cool to što Pony bicikl može preteći MTB? To se dogodi jer kotači manjih dimenzija postignu veliku brzinu brže od kotača na klasičnom biciklu, a ujedno je s njima lakše upravljati po neravnom pločniku te izbjegavati nepredvidive pješake.

  1. Sklopivi bicikl je glavna atrakcija

Budimo realni – sklopivi bicikl je fora! Sigurno ste barem jednom vidjeli nekoga kako krstari gradom na biciklu s malim kotačima i pomislili: “Ajme, kako je ovo super!“. Ovaj model jednostavno privlači poglede i potiče na razgovor gdje god da se pojavi, pa čak i na semaforu dok se čeka zeleno svjetlo.

Koji sklopivi bicikl kupiti?

Postoji nekoliko modela sklopivih bicikala, ovisno o njihovoj namjeni, dimenzijama kotača i broju brzina. Aktivnim biciklistima koji rado pedaliraju i vikendima, i to po različitim vrstama terena, odgovaraju sklopivi MTB bicikli. Onima koji često voze do vrlo udaljenih mjesta najboljima će se pokazati električni sklopivi bicikli s baterijom koja u jednom punjenju može prijeći između 20 i 30 kilometara. Gradski sklopivi bicikli su definitivno najpopularnije vrste „preklopnjaka“, među kojima je Pony bicikl i dalje najpoznatiji i najpoželjniji tip prijevoza na dva kotača.

Pony bicikl, sklopivi MTB ili električna verzija – koji god model izabrali, vjerujte nam, više nikada nećete htjeti sići s njega. Želite li put do posla i natrag kući učiniti zabavnim? Potražite svoj novi bajs već danas u prodavaonicama ili online shopu Hervisa, specijalizirane trgovine sportske opreme najboljih svjetskih marki.


Komentari