Pan-pek razbijesnio kupce: ‘Možete li objasniti ovu prevaru? Zbog lažnih deklaracija tjednima sam jela ono što ne smijem’

FOTO: Facebook/ Pan-pek

Iako mnogi deklaracije ignoriraju, neki kupci ih detaljno proučavaju i vrlo su im bitne za zdravlje.

Na poleđini svakog prehrambenog proizvoda trebala bi stajati etiketa s navedenim sastojcimai njihovim udjelom u navedenom proizvodu. I dok mnogi od nas ne obraćaju pretjerano pozornost na to, ima onih koji to jednostavno moraju. Bilo da se radi o sportašima, koji moraju paziti koliko čega unose u organizam, ili o ljudima koji imaju dijagnoze zbog kojim određene sastoje ne bi smjeli konzumirati, deklaracije su svakako bitne.

Stalnu mušteriju Pan-peka razbijesnila je upravo lažna deklaracija jer je tjednima kupovala proizvod na kojem je prvo stajala jedna etiketa, koja je promijenjena bez znanja kupaca i na kojoj su se vrijednosti drastično razlikovale.

“Možete li mi objasniti ovu prevaru? Nekoliko tjedana kupujem vaš proteinski kruh (začudeno doduše) misleći kako ima 5 grama ugljikohidrata na 100g proizvoda, da bih danas kupila isti taj kruh u POTPUNO ISTOM pakovanju na kojem odjednom piše da ima 21 gram ugljikohidrata. Nekim ljudima nutritivne vrijednosti proizvoda nisu zafrkancija, pošto vi, očito, mislite da jesu! Sada me samo zanima je li posrijedi promjena proizvoda ili sam tjednima jela nešto što ne smijem?”, napisala je na Facebook stranici mušterija, te je priložila i fotografije.

FOTO: Facebook/ Pan-pek
FOTO: Facebook/ Pan-pek

Ispod njezine objave odgovorio je i Pan-pek:

“Poštovani, razlog različitog deklariranja, a samim time i povećane vrijednosti ugljikohidrata na novim deklaracijama je taj što akreditirani laboratorij nije posebno raščlanio udjel vlakana od udjela ugljikohidrata, nego ga je prikazao kao udio ukupnih ugljikohidrata. Budući da našim kupcima nastojimo prenijeti najnovije informacije o našim proizvodima, počeli smo tiskati nove deklaracije prema najnovijim vrijednostima od strane laboratorija. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju”, napisali su.

Ispod toga im je odgovorio još jedan kupac koji je napisao kako ipak vjeruje da se radi o potpuno drugačijem proizvodu jer su sve vrijednosti drugačije od onih na prvom pakiranju.


Komentari