Otvoreno prijavljivanje za najveći regionalni employer branding projekt “Best Employer Brand Awards Adria 2021”

Employer branding je tema kojoj se u posljednje vrijeme okreće sve više organizacija i tvrtki sa ciljem izgradnje korporativnog imidža i jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenih. Employer branding možemo nazvati i načinom pomoću kojeg firme upravljaju nizom poslovnih segmenata kako bi se istaknule kao atraktivno mjesto za rad i kao poželjan poslodavac, kako svojim trenutnim zaposlenima tako i onim budućim.

Tvrtke koje sistematski upravljaju svojim brendom poslodavca znatno su uspješnije u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Možemo reći da je efikasno privlačenje talenata i zadržavanje zaposlenih, kao i kreiranje pozitivnih radnih iskustva na svim razinama danas postalo obavezan dio upravljanja strategijom uspješnog poslodavca. Najbolji rezultati u tom području se postižu ako se navedene aktivnosti usklade i s potrebama zaposlenih, korporativnim brendom, kulturom i ciljevima tvrtke.

Ove godine tražimo najbolje aktivnosti na razini regije

Poslodavci se posljednjih godina ciljanim kampanjama u segmentu employer brandinga sve snažnije pozicioniraju, kako na hrvatskom tako i na regionalnom tržištu rada. CareerCentar je prepoznao vrijednost takvih aktivnosti zbog čega je 2019. godine pokrenuo projekt Croatia’s Best Employer Brand Awards. Projekt se održava već treću godinu, ali ove godine prvi put u regionalnoj konkurenciji.

“Ovim projektom želimo povećati razumijevanje i važnost teme upravljanja brendom poslodavca jer to područje obuhvaća napore i aktivnosti usmjerene na stvaranje boljih radnih mjesta i tvrtki u koje će zaposleni željeti doći i zadržati se. Danas je dobar employer branding glavni izvor konkurentnosti na tržištu rada, a naša je uloga istaknuti uspješne pojedince i tvrtke koje će dobrim primjerima inspirirati druge poslodavce. Također nam je cilj da zajedno s tvrtkama radimo na razvoju znanja i talenata u području upravljanja brendom poslodavca, a nagrade će doći kao priznanje da to sve radimo s ispravnom namjerom – povećanjem zadovoljstva zaposlenih i uspješnim ostvarivanjem poslovnih ciljeva. Nas su same tvrtke i njihove aktivnosti usmjerile na razvoj ovog projekta tako da će ove godine projekt biti prisutan na regionalnoj razini”, istaknuo je Vladimir Benić, osnivač Best Employer Brand Awards programa.

Na ovo regionalno natjecanje mogu se prijaviti tvrtke iz osam zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Kosova, Sjeverne Makedonija, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Glavna nagrada je Grand Prix Adria, a dodijelit će se i Grand Prix za svaku pojedinačnu zemlju.

Nova kategorija – People’s Voice Award

Posebna novost ove godine je People’s Voice Award, nagrada koja će biti dodijeljena na temelju kratkih video prezentacija poslodavaca, a pobjednici će u segmentu velikih, srednjih i malih tvrtka biti odabrani javnim online glasanjem. Prijava za ovu kategoriju za sve poslodavce je besplatna, a prijave su moguće do 31. kolovoza 2021. godine, nakon čega će slijediti javno online glasanje. Vjerujemo da ćemo kroz ovu kategoriju upoznati mnoge zanimljive tvrtke, timove, prakse i aktivnosti koje utiču na stvaranje odličnih iskustava zaposlenih i na razvoj talenata.

Najava prve regionalne employer brand konferencije

Još jedna od novosti ove godine je Employer Branding Connect konferencija koja će biti održana 3. prosinca 2021. godine. Predavači će su na konferenciji istaknuti međunarodni stručnjaci iz područja upravljanja brendom poslodavca, kao što su James Ellis iz Sjedinjenih Američkih Država, Charu Malhotra s iskustvima iz Unilevera i Ferrera, Claudia Tattanelli višegodišnja glavna direktorica Universuma za SAD i Aziju, Tina Miličić iz Atlantic Grupe kao osvajač nagrade za najbolju employer brand menadžerku i Faye Woodhead, višegodišnja glavna direktorica za employer branding u Deutsche banci. Ovo je i prva prilika za povezivanje s regionalnim stručnjacima u ovom području, a svi polaznici konferencije mogu ostati i na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati istog dana u večernjem terminu.

Prijave su otvorene, proglašenje najboljih u prosincu

Osim Grand Prix nagrada za svaku pojedinačnu zemlju i People’s Voice Award nagrade, dodijelit će se 20 nagrada najboljim tvrtkama u regiji. Nagrade su podijeljene prema vrstama aktivnosti, veličini tvrtke i sektoru odnosno industriji poslovanja, a nagrađuju se i najbolji regionalni employer brand tim i employer brand menadžer(ka). Sve pristigle prijave razmotrit će međunarodni žiri kojeg čine cijenjeni stručnjaci, savjetnici i profesori u području ljudskih resursa i strateškog upravljanja brendom poslodavca iz cijele regije.

Prijave su otvorene od danas do 1. studenog 2021. godine, a tvrtke mogu prijaviti više projekata i aktivnosti u različitim kategorijama, čime ujedno i povećavaju izglede za osvajanje Grand Prix nagrade.

Projekt organizira vodeća regionalna platforma za online testiranje CareerCentar, medijski portal TalentBrief uz medijsko pokroviteljstvo NoveTV i Dnevnik.hr portala.

Proglašenje pobjednika prvih regionalnih “Best Employer Brand Awards Adria 2021” nagrada održat će se na svečanoj završnoj ceremoniji 3. prosinca 2021. godine, a više informacija pronađite na službenoj web stranici.

Komentari