‘OTVORENI PODRUMI’ Pravi gurmanski užitak ovog se vikenda održava na Mađerkinom brijegu

Foto: Press

Vinarija Štampar već treću godinu zaredom na Mađerkinom bregu organizira užitak za sva osjetila.

Uz savršen spoj jedinstvene lokacije, svjetski nagrađivanih vina te prigodne glazbe sad već tradicionalno pridružit će se i prijatelj Vinarije chef Marko Palfi te svojim jelovnikom upotpuniti manifestaciju “Otvoreni podrumi” koji će  se održati ovog petka i subote, 20. i 21. svibnja.

Lokalni uzgoj mesa

“Hrana koju je Palfi pripremio je miks klasika i noviteta, a sve sa naglaskom na lokalnom uzgoju mesa. Uz obavezne burgere u mesnoj i vege verziji, bit će tu i vratine s roštilja, pohanog piceka i međimurskih mazalica”, ističe David Štampar.

Foto: Press

Kako Palfi kaže, mazalice su balkanska, bolja verzija, talijanskih bruschetta gdje se smjesa mljevenog mesa utiskuje u lepinju, peče na roštilju pa reže na komade i servira uz namaz od sira i vrhnja. Bit će to savršeni zalogajčići uz pjenušac, ali i bilo koje drugo bijelo, suho, sjajno Štamparovo vino.

Pobrinuli su se i za vegetarijance

U ponudi će biti i planetarno popularan „Beyond“ burger koji je pionir i najveći svjetski proizvođač mesa na bazi povrća. Pljeskavica je dimljena i obogaćena sokom cikle kako bi što bolje replicirala „pravo“ meso – teksturom, okusom i mirisom.

MENU

BURGER MAĐERKA

150g mljevene junetine sa 30% Duroc svinjskog carskog ( hrvatski uzgoj ), brioche pecivo, cheddar sir, BBqMayo, kiseli krastavci s koprom, ljubičasti luk…..

MEĐIMURSKA MAZALICA

Miješano mljeveno meso sa začinima ( hrvatski uzgoj ), utisnuto u lepinju i grilano, namaz od sira z vrhnjem….

VRATINA Z ROŠTILJA

Odrezak Duroc svinjske vratine ( hrvatski uzgoj ) u mediteranskoj marinadi, pečen na roštilju, lepinja, ajvar, ljubičasti luk…..

POHANI PICEK U TORTILJI

Marinirani pileći file ( hrvatski uzgoj ) pržen sa mixom 12 suhih začina, tortilja, salata, paradajz, ribani sir, majoneza s limunom i češnjakom…..

„BEYOND“ BURGER – vege

„meso“ na bazi povrća, brioche pecivo, cheddar sir, BBqMayo, kiseli krastavci s koprom, ljubičasti luk…..

PRŽENI KRUMPIRIĆI

Prženi krumpirići, ketchup…..

Dođite na Otvorene podrume na Mađerku i iskusite čaroban spoj, jedinstvene lokacije, sjajne hrane, svjetski nagrađivanih vina i prigodne glazbe. Vidimo se, poručuju iz Vinarije Štampar.

Komentari