OPREZ! Popularna aplikacija uvodi novosti. Ako ovo ne napravite, nakon određenog datuma mogli bi vam izbrisati račun

Foto: Pixabay

Za nešto manje od mjesec dana konačan je rok za prihvaćanje pravila korištenja WhatsAppa. Ako želite nastaviti koristiti ovu popularnu aplikaciju nakon 15. svibnja, morat ćete ih prihvatiti, no imajte na umu da ona ne zadiru u vašu privatnost na način na koji ste mislili.

Novi uvjeti korištenja WhatsAppa napravljena su zbog dućana na Facebooku, objašnjava WABetaInfo. Ako odlučite kupovati putem Facebooka i imate WhatsApp, nova pravila dozvoljavaju osoblju online dućana da vas kontaktira i s vama komunicira putem WhatsAppa.

Privatne poruke to i ostaju

Poruke koje razmjenjujete sa prijateljima i rodbinom nikad ne dolaze u ruke WhatsAppa te aplikacija nikad neće čitati vaše poruke.

Problem, odnosno razlika dolazi u vidu komunikacije s dućanima. Iako Facebook neće čitati vaše privatne razgovore, dućani s kojima razgovarate to mogu, što znači da oni vaš razgovor mogu koristiti u marketinške svrhe koje uključuju i sam Facebook.

Dobra strana priče je da razgovori s dućanima spadaju u drugu kategoriju: business chats odnosno poslovni razgovori. Ulazak u ove razgovore dobrovoljan, što znači da, iako morate prihvatiti nova pravila, ne morate ulaziti u razgovore s dućanimakoristiti Facebook dućane niti se izlagati potencijalnom praćenju.

Mogli biste ostati bez računa!

Ipak, ako nova pravila ne prihvatite, nakon zakazanog datuma nećete moći slati niti primati poruke, ali ćete moći obavljati pozive i primati notifikacije. Ukoliko ih ni nakon toga ne prihvatite, imat ćete točno 120 dana prije nego što vaš račun proglase neaktivnim i izbrišu ga.

Facebook je nove značajke napravljene za Facebook dućane već pokušao objasniti u sklopu promjene uvjeta korištenja objavljene početkom godine. Činjenicu da komunikacija putem WhatsAppa u nekim okolnostima može biti praćena mnogo ljudi nije u cijelosti razumijelo, pa su zaključili da ih Facebook pokušava pratiti i u privatnim razgovorima na WhatsAppu.


Komentari