NIJE HIGIJENSKI, NITI ZDRAVO: Prilikom kupovine kupaćeg kostima obratite pažnju na ove činjenice

Calzedonia Instagram/Photo editor

Tijekom te potrage često nismo ni svjesni kakve se sve gadosti skrivaju u omiljenom nam ljetnom odjevnom predmetu.

Ako ste i vi jedni od onih sretnika koji veći dio ljeta provodite na moru, cjelodnevni boravak u kupaćem kostimu normalna vam je stvar. No, prije nego odjenete omiljeni kupaći kostim prethodi često zamorna potraga po dućanima za onim savršenim. Tijekom te potrage često nismo ni svjesni kakve se sve gadosti skrivaju u omiljenom nam ljetnom odjevnom predmetu. U nastavku donosimo neke zanimljive činjenice:

Zaštitna “folija” ustvari ne štiti

Folija koja bi trebala štititi intimno područje od tuđih bakterija ustvari nema nikakvu svrhu. Mnogi isprobavaju kupaće kostime potpuno goli stoga ta “traka” uopće neće pomoći. Osim toga, nakon što kupite novi kupaći kostim  potrebno ga je oprati prije prvog korištenja.

Prenose gljivice i uzrokuju upale

Ako se badić nosi neko vrijeme nakon što smo izašli iz vode, njegova vlažnost može uzrokovati upalu mokraćnog mjehura. Također, vlažan kupaći kostim idealno je stanište za gljivice, a samim time i za stvaranje gljivične infekcije. Nakon što izađemo iz vode najpametnije bi bilo presvući se u suhu odjeću.

Nikada ne posuđujte drugima svoj kupaći kostim

Iako nismo sigurni da netko ovo zbilja radi, nikada nije pogrešno dodatno naglasiti moguće pogreške. Obične gaćice kao i gaćice od kupaćeg kostima prekrivaju isto intimno područje, a s obzirom da je kupaći kostim redovito mokar, posuđivanjem ovog odjevnog predmeta možete “zaraditi” vaginalnu infekciju.

Ako kupaći stoji mokar dugo u plastičnoj vrećici – postat će pljesnjiv

Stavljanje kupaćeg kostima u plastičnu vrećicu, osobito ako ga ne planiramo oprati i osušiti odmah po dolasku kući, nije osobito pametna ideja. Stvar je u tome što u plastičnim vrećicama nema dovoljno “ventilacije” pa je to siguran put prema tome da kupaći dobije plijesan.

Izvor


Komentari