Neugodna scena u poznatoj trgovini: Mladi par optužili za krađu bez dokaza

commons.wikimedia.org

“Tu sam čovjek, tu kupujem”?

Pravilo svakog ugostiteljskog, trgovačkog ili nekog drugog objekta je jednostavno: kupac je uvijek u pravu. Naravno, ima svakakvih kupaca, od nepristojnih do bahatih i nervoznih, ali nerijetko nalazimo i na takve prodavače čija usluga zasigurno ne ide s pravilima i sloganima objekta.

Ovaj se put incident i optužba za krađu dogodila u trgovini dm u City Centru One West, na čijoj se službenoj Facebook stranici požalila jedna Zagrepčanka. Naime, ona i njezina partner bili su optuženi za krađu koju nisu počinili, a sve od strane žene koja je tvrdila da je zaštitarka u trgovini.

Optuženi za krađu bez dokaza

Zagrepčanka je sa svojim dečkom u ponedjeljak 16. listopada u predvečernjim satima ušla u trgovinu dm-a. Njih dvoje uzeli su stvari po koje su došli i zadržali se ispred police sa šamponima budući da nisu odmah odlučili koji uzeti.

Nakon što su odabrali šampon, došli su na blagajnu, sve uredno platili, no na izlasku ih je zaustavila gospođa od 50-ak godina, pretpostavlja se djelatnica trgovine, koja ih je upitala za šampon “Kron”. Tvrdila je da tog šampona nema na polici jer ih je ona slagala.

Mi smo se vratili na mjesto događaja i krenuli vaditi sve iz vrećica u skroz neugodnoj situaciji. Dotična je rekla da ne trebamo praviti scene nego da kažemo gdje smo ga stavili i da bi to trebala obaviti policija“, opisuje građanka događaj.

Mladi par bio je u šoku, a u jednom su trenutku gospođu upitali je li možda ona spremila šampon i radi li uopće u dm-u, na što im je odgovorila da ovdje radi kao zaštitarka.

Nakon kratke neugodne rasprave gospođa nam je rekla da ona nas tu nikad nije viđala te da smo joj sumnjivi?? Ne razumijem, je li Zagreb grad od 1.000 stanovnika ili dolazi samo određena elita tu kupovati… I kako da mi znamo je li ona stvarno zaštitarka jer je bila u civilu bez ikakvog dokumenta ili značke“, kaže Zagrepčanka.

Nakon neugodne rasprave gospođa je predložila da se rastanu na miran način što je mladi par i učinio napustivši trgovinu, no s obzirom na neutemeljenu optužbu, odlučili su se požaliti dm-u na službenoj Facebook stranici.

Ako je ona stvarno vaš djelatnik, poradite na tome da se kupci ne optužuju bez dokaza jer nije nimalo ugodno“, poručila je građanka dm-u.

Ovakve neugodne scene, sudeći po reakcijama građana, nisu rijetkost. Naime, često prodavači i zaštitari optuže kupce za krađu, odvode ih sa strane i pregledavaju im torbe, a kako tvrde, neki djelatnici znaju biti neugodni i ako niste stalna mušterija. Što je najgore, kažu građani, na kraju kupci ne dobiju ni ispriku.

Isprika dm-a

Oko ovog se događaja isprikom očitovao i sam dm:

Ispričavamo vam se zbog neugodnosti, komentar smo proslijedili odgovornim osobama kako se slična situacija više ne bi ponovila. Zahvaljujemo ti na razumijevanju.


Komentari