NE PRIHVAĆAJU DOBRO REKLAMACIJE: Poznata tvrtka ne želi vratiti novac za neispravan proizvod, a još su i bezobrazni

wiki

Zamislite, kupite novu tuš-kabinu, uvjeravaju vas da je nepropusna, a onda se istuširate i zakoračite u poplavljenu kupaonicu.

Upravo to se dogodilo Miji iz Zagreba, ona je proizvod kupila u Fero-termu iz Donjeg Stupnika, a osim što nije zadovoljna njime, ni komunikacija zaposlenika nije ju oduševila.

“U Fero-termu sam 27. kolovoza 2016. kupila tuš-kabinu Voxotron. Pri kupnji mi je prodajno osoblje reklo kako je tuš-kabina kvalitetna i da nigdje ne propušta vodu. Kupila sam je i instalirala u stan po završetku adaptacije stana 26. listopada 2016. Nakon prvog tuširanja, na moje iznenađenje, pod u kupaonici je bio poplavljen. Tek sam tada primijetila da kroz cijelu donju dužinu vrata kabine mogu provući prste koliki je otvor između tuš-kade i vrata’, ispričala je za Net.hr.

Mija se Fero-termu s prvom reklamacijom obratila odmah sljedeće jutro.

Mislila je da će serviser pomoći no dobila je samo dozu bezobrazluka

Mija je nakon nekoliko dana uspjela dogovoriti servis, ali serviser koji je izašao na teren neugodno ju je iznenadio.

“Serviser je pregledao tuš-kabinu i utvrdio da je s njom sve u redu. Bezobrazno mi je odbrusio da kada se tuširam neka odem u kut kabine, da je tuš-kabina namijenjena za ‘špricanje’ vodom, a ne ‘zalijevanje’ te da moram paziti, prilikom tuširanja, da slušalica tuša cijelo vrijeme bude okrenuta prema tijelu pa neće biti mnogo vode po kupaonici. Rekao mi je da ako sam htjela modernu kabinu da sam trebala biti spremna na brisanje vode po kupaonici“, požalila se Mia dodala kako se nakon ovakvog ponašanja servisera osjećala u potpunosti prevareno i ismijano.

Nakon tog posjeta servisera nekoliko puta slala je upite o povratu novaca ili zamjeni neispravnog proizvoda. Na to ona ima pravo prema pravilima EU-a na koje se obvezala i Republika Hrvatska, a koja kažu da trgovac mora popraviti ili zamijeniti robu, sniziti joj cijenu ili vratiti novac ako se kupljena roba pokaže neispravnom, ne izgleda ili ne funkcionira onako kako je bilo prikazano u oglasu. Mia je kazala kako nigdje u opisu proizvoda nije stajalo da on propušta vodu. Smatra se prevarenom.

Serviser je nakon izlaska na teren ustvrdio da se je proizvodom sve u redu pa su joj iz Fero-terma u nekoliko navrata odgovorili kako joj ne mogu vratiti novac ili zamijeniti robu koja je ispravna.

“Ne samo da mi pri kupnji proizvoda ništa od riječi ‘propusna’ kabina nije bilo napisano ni rečeno, nego Fero-term ne želi ni priznati reklamaciju za proizvod koji ja, ne svojom krivicom, ne mogu koristiti”, rekla je Mia.

Igrom slučaja dobila je i mejlove zaposlenika

Mejlovi koji su zaposlenici izmijenjivali međusobno nekako su poslani i na njemu adresu elektroničke pošte. U njima se jasno vidi koliko se neprofesionalno odnose prema svojim kupcima.

Naime, u njima stoji ovo: “Evo naše Mie opet, dali da joj vratimo novce i da ju skinemo s…..ili da zanemarim mail?” i to je Mija napisala u objavi na službenom Facebook profilu Fero-terma, ali u komentarima nema njihovog odgovora.

Net.hr
Net.hr

Prijavila ih je Tržišnoj inspekciji

Miji je zaista prekipjelo i ne misli odustati jer se smatra prevareno, a sukladno tome cijeli slučaj je prijavila  Tržišnoj inspekciji Ministarstva gospodartva, a iz Fero-terma su joj u posljednjem e-mailu kazali kako joj više ne mogu pomoći s obzirom na to da je slučaj otišao na višu razinu te čekaju nalaz sudskog vještačenja koje će utvrditi ispravnost proizvoda. Kaže kako nakon tog odgovora nije dobila nikakav e-mail ni poziv, te da joj se ne javljaju već 10 dana.

U Fero-termu kažu kako je ovo prvi slučaj ovakve prijave te kako je postupak utvrđivanja ispravnosti proizvoda u tijeku.


Komentari