KAKO NAS VARAJU: Sitne prevare kojima trgovački lanci pune svoje kase

FOTO: airliners.net

Koliko nas varaju u trgovačkim centrima, znaju već i ptice na grani. Koliko samo na takvim prevarama zarađuju, to znaju jedino vlasnici trgovačkih lanaca.

Naime, u Facebook grupu “Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske “Potrošač”, javio se potrošač koji je objavio primjer nepoštene poslovne prakse na tržištu koja je i više nego uobičajena, ali i protuzakonita.

FOTO: Facebook/ Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske “Potrošač”
FOTO: Facebook/
Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske “Potrošač”

“Danas u Billa dućanu, u Martićevoj ulici u Zagrebu. Borovnice na akciji istaknuta cijena 6,66 kn, cijena na računu 6,99 kn”, rekao je u svom komentaru potrošač koji je evidentno prevaren. Bez obzira što je kupac bio prevaren za svega 0,33 lipe, prevara je prevara i tu nema dileme.

No, dobio je brz odgovor samog Društva potrošača.

“Poštovana(i), neovisno o prijevari od 0,33 kn. U pitanju je zaštita principa. Vaša slika govori o školskom primjeru zavaravajuće poslovne prakse (oblik nepoštene poslovne prakse). Zakonom o zaštiti potrošača određena je prekršajna novčana kazna od 10.000 do 100.000 kn. Ova pojava mora biti predmetom NADZORA Gospodarske inspekcije Ministarstva gospdarstva. Pozdrav, Društvo “Potrošač”.

>>>STRAVA U KAUFLANDU: Radnica razotkrila što se događa dok vi mirno kupujete

>>>EVO KAKO VAS VARAJU: Pogledajte koliko se kestena dobije u maloj, velikoj i srednjoj mjerici (FOTO)

Pokušajte se sjetiti koliko vam se puta dogodila ova situacija? Sigurni smo da nebrojeno puta. Iako se tokom godina povjerenje kupaca u trgovačke lance srozalo, jednostavno smo prisiljeni većinu proizvoda kupovati baš tamo. Upravo su toga svjesne ove megalomanske tvrtke koje zanima samo profit, a na nas gledaju kao na beznačajne figure koje pune njihove kase. Varaju nas sa cijenama na svakom koraku, ali ovo je krajnje nisko. Napisati cijenu i to ogromnim slovima, znajući kako se time od ljudi svjesno radi budale je, složit ćete se, neljudski, pokvareno, jadno i nisko. I bez obzira što smo svakodnevni svjedoci ovakvih prevara, uvijek će nas takva muljaža nanovo razbijesniti.

>>> BIJESNI KUPCI SVE VIŠE GUBE ŽIVCE: Ovo je PET najčešćih Konzumovih podvala potrošačima

>>> ŠOKANTNA PRIČA RADNICE KONZUMA PROCURILA U JAVNOST! ‘Svaki dan nekome pozli, a VI za to znate…’


Komentari