Nakon odličnih rezultata Arene Centar u 2016. godini slijede nova važna otvorenja

Facebook

Arena Centar je imao snažne rezultate tijekom 2016.

Najmovi prostora rezultirali su 95-postotnom popunjenošću prostora. Najsnažniji su rezultati bili u prometima trgovina zakupaca, s povećanjem od 10 %, i u potrošnji posjetitelja, koja se povećala za 7 %. Promet i potrošnja posjetitelja pokazuju kontinuiran stabilan rast, što je rezultat usmjerene poslovne i marketinške strategije koja odgovara oporavku lokalnoga gospodarstva.

Otvorene 22 nove trgovine

Što se tiče ponude brendova, Arena Centar je potvrdio svoju poziciju najboljeg centra za ulazak brendova koji su ili novi na tržištu ili snažni međunarodni brendovi. U 2016. su se u Arena Centru otvorile 22 nove trgovine, među kojima prednjače tematski uređen restoran Old Wild West i prva NYX Professional Makeup trgovina u Hrvatskoj.

Nedavno je, kao treći u svijetu svoje vrste, u mješavinu zakupaca dodan i Samsung Experience Store. Nova otvaranja bila su popraćena s 13 važnih proširenja, uključujući tri Inditexova dućana (Zara, Bershka i Pull&Bear).

Visoka razina zadovoljstva kupaca

GfK Centar za istraživanje tržišta u svibnju 2016. potvrdio je visoku razinu zadovoljstva kupaca. Zadovoljstvo kupaca proizlazi iz ozračja trgovačkog centra (čistoća, radno vrijeme), kina, dostupnosti parkinga te dobre ponude trgovina i proizvoda. Dodatno se odražava duljinom posjeta i trošenjem tijekom posjeta: posjetitelji prosječno potroše jedan i pol sat u Centru, a više od 75 % njih tijekom svoje posjete odluči se na kupovinu.

U studenom 2016. NEPI je kupio Arena Centar s 62.100 m2 ukupne bruto površine za iznajmljivanje, kao i 4,4 ha pripadajuće zemlje. Cijena je iznosila 237,5 milijuna eura, što ju čini najvišom transakcijom u jugoistočnoj Europi do sada. NEPI je započeo s implementiranjem menadžerskih i operativnih vještina u Centru, s ciljem optimizacije i povećanja vrijednosti imovine kako bi se dodatno osnažila vodeća pozicija Arena Centra na tržištu u regiji. U planu su i daljnja poboljšanja ponude zabave i komercijalne ponude novim brendovima.

Marius Barbu, Asset Manager, NEPI, naglasio je: „Arena Centar i NEPI na tržište donose najvišu kvalitetu, uz izvanrednu komercijalnu vrijednost, svijetlu budućnost koju jamči nova akvizicija i jedinstvenu ponudu za zajednicu. Planiramo dodatno povećati vrijednost imovine i ponuditi javnosti jedinstveno i neusporedivo odredište za kupnju i zabavu dovođenjem novih modnih marki i poboljšanjem ponude zabave. Postojećim kapacitetima namjeravamo dodati 6.000 m2 GLA ukupne bruto površine za iznajmljivanje, i planiramo širenje oko trgovačkog centra novim objektima, s namjerom bolje povezanosti sa susjednom Arenom Zagreb.“

U prvom kvartalu 2017. očekuju se nova važna otvorenja u Centru. MAC Cosmetics i brzorastuća hrvatska tvrtka Family upravo ovdje otvaraju svoje nove trgovine.


Komentari