NAJAM POSLOVNIH PROSTORA Državne nekretnine objavile natječaj: Evo što se nudi u Zagrebu

Foto: Pixabay

Državne nekretnine objavile su natječaj za zakup 32 poslovna prostora u vlasništvu RH u 11 gradova diljem Hrvatske, a 19 poslovnih prostora nalazi se u Zagrebu. Rok za predaju ponuda je do 8. srpnja u podne.

Trećim natječajem u 2022. Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup poslovne prostore. U nultoj zoni ponuđena su četiri, dva u Ilici na broju 37, mali ulični u prizemlju veličine 20-ak kvadrata s početnom zakupninom od  108 kuna po metru kvadratnom i iznad njega na prvom katu prostraniji veličine 120 kvadratnih metara s početnom zakupninom od 73 kune po kvadratnom metru.

Druga dva ulična prostora nulte zone od 74 i 50 kvadrata još su bliža središnjem zagrebačkom trgu, a oba su na broju 3 i nalaze se u Jurišićevoj ulici s izlazom i na dvorište te u središnjem dijelu ulice Frane Petrića, između Ilice i Bogovićeve.

U drugoj zoni zakupa, na dva gradska trga s pogledom na kvartovske zelene oaze, ponuđeni su poslovni prostori veličine 30-ak kvadratnih metara s početnom zakupninom od oko 65 kuna po metru kvadratnom. Nalaze se na Trgu kralja Tomislava 17, u blizini Glavnog kolodvora, i na Trgu Otokara Keršovanija koji je nedaleko Kvaternikovog trga.

Prema terminima objavljenima u Javnom pozivu, prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja 2022., a u zakup se daju u viđenom stanju. Natječaj će biti otvoren do 8. srpnja 2022. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda i nakon čega slijedi njihovo javno otvaranje koje će se održati isti dan u 13,30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Detaljne informacije nalaze se na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 3/22.

Komentari