Na Dolcu možete kupiti pravu delikatesu: Meso ove plemenite životinje vrlo je zdravo, a cijena mu nije rasla

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Sigurno ste primijetili da je hrana skuplja nego ikada. Cijene lete u nebo u trgovinama, ali i na tržnicama. No, cijena jedne delicije uopće nije rasla u jednoj mesnici na zagrebačkoj tržnici. Kod Sanje Turković Bogović možete kupiti konjsko i ždrebeće meso te proizvode od konjskog mesa.

“Meso je vrlo zdravo jer su konji jedine životinje koje ne jedu smjese i koncentrate pa u sebe ne unose otrove iz hrane za razliku od ostalih životinja koje se uzgajaju za ljudsku prehranu. Bogato je željezom, nizak je postotak masnoća i kolesterola pa je pogodno za ishranu anemičnih, sportaša, djece, a preporučuje se i dijabetičarima. Liječnici su izračunali da dijabetičari mogu pojesti više jedinica konjskog mesa pojesti nego i jednog drugog”, otkrila je za Večernji Sanja.

Za kilogram ždrebećih leđa morat ćete izdvojiti 122 kune, a za konjski jeger 62 kune. Isto tako, možete kušati i proizvode od konjskog mesa kao što su kulen i kobasica. Sanja kaže da se od konjskog mesa može štošta napraviti. Od juhe, pa sve do sarme i pečenja. Ako ste gurman, onda morate probati ovu deliciju na Dolcu.

Komentari