‘MUŽ ME BACIO U VATRU I TAMO DOČEKAO’ Maja je biznis započela s trbuhom do zuba, a za njezinim dekoracijama sad lude svi

Foto: Instagram

Maja Sirovec iz Svete Nedelje je mama triju djevojčica, supruga, ali i osoba koja stoji iza drvenih dekoracija kakve još niste vidjeli. Maja je, naime, vlasnica brenda Mayolis home decor, a svojim je rukotvorinama osvojila zemlju. Kako je uopće počela njezina priča, tko joj je bio i ostao najveća podrška, ali i što sve zapravo ima u ponudi, Maja je otkrila u razgovoru za Zagreb.info.

Za početak, predstavite ukratko čitateljima sebe i Vaš brend. 

Iza Mayolis home decor krije se jedna sasvim jednostavna, spontana i otkačena mlada obitelj Sirovec. Ja sam mama na treću, a on je tata na n-tu. Tko bi još izdržao s tri male curke plus sa suprugom koja se ne zadovoljava prosječnim životom, poslom niti time da bude prosječna mama, osim našeg supertate, Marka.

Ime brenda nastalo je spajanjem mog imena i prezimena, Maja Sirovec = MayoliS. U početku sam se zvala Mayolina, kako me pokojni djed uvijek zvao, no kako je u planu inozemno tržište, jednostavno nisam bila zadovoljna s Mayolinom te sam ga samo malo doradila.

Foto: Instagram

Što vas je motiviralo da pokrenete svoj brend? 

Tijekom prvih dvaju trudnoća završila sam faks uz administrativni posao u obiteljskoj tvrtki te sam se bacila u potragu za poslom u struci.

S neba nam je onda poslana treća curka i tu se dogodio klik u glavi – ili sad ili nikad – jer nisam tip domaćice i frustrirala me činjenica da ću još koju godinu biti doma. Suprug me “bacio u vatru” (i spremno tamo i dočekao) te na kredit kupio stroj dok sam bila u šestom mjesecu trudnoće.

Sljedeće mjesece, sve do poroda, provodila sam u radioni i učila o stroju, kompjuterskoj pripremi, obradi, alatima i ostalim stolarskim vještinama. Suprug je nekada bio stolar te mi je tu uvelike pomogao kad god bi mogao, a ostalo je bilo na meni. Priznajem, bilo je teško jer nisam imala od koga učiti i sve sam nekako morala sama. Sve sam naučila preko interneta. Bilo je tu svega, od propalih projekata, do suza za uništenim proizvodima, utrošenim novcem, vremenom, odustajanja, ali sve je to škola, a suze pridajem hormonima te se sada toga prisjećam sa smijehom i velikom zahvalnošću što sam imala snage i priliku naučiti na vlastitim greškama.

Nisam ni znala da sam baš toliko uporna i tvrdoglava. Bližio se termin, a ja sam još uvijek držala bušilicu u ruci i gegala se s ogromnim trbuhom po radioni, suprug se znao šaliti da ću još roditi na stroju. No, uz dvije male curice osam sati na poslu bio mi je ispušni ventil. Curka se rodila, i čim je napunila dva mjeseca počele smo koristiti marame i nosiljke te sam se vratila u svoju radionu. Eh, to je tek bio izazov života.

Uskladiti dojenje, presvlačenje, uspavljivanje i igranje s rezanjem, šmirglanjem i bojanjem natpisa bilo je u najmanju ruku smiješno. Moj otac koji radi blizu znao je uči u radionu da vidi kako smo nas dvije i nije mogao suzdržati smijeh kad je vidio da u jednoj ruci držim bebu i dojim, a s drugom rukom bojam slova, okinuo je fotku i rekao: “Ovo moram obilježiti i jednoga dana pokazati unuci da vidi kakva je to borba bila”. “Ona je definitivno beba s najviše radnog staža”, rekao je.

Kako je postajala veća, došlo je na red i puzanje i prohodavanje i tada sam otišla na malo duži godišnji kako bi sve išlo svojim tokom i kako ne bih sputavala dijete ni u čemu. Sad kad razmislim bilo je zabavno jer sam sama birala tempo i sve je bilo nekako leggiero. No, kada je napokon i ona krenula u vrtić odlučila sam se posvetiti svom biznisu maksimalno, ozbiljno i profesionalno.

Foto: Instagram

Što sve imate u ponudi?

U ponudi imamo personalizirane drvene natpise te razne ručno rađene ukrase i dekoracije (obrooch, dooga, prepoznatljivi #nordic adventski vijenci, prezimena za vrata). Trenutno su veliki hit personalizirani “kroog” natpisi koje izrađujem s velikom strašću i ljubavlju. Najviše se baziram na dekoracije za dječje sobe, baby kutke, dječje rođendane, krstitke, krizme, pričesti, vjenčanja, privatne domove, poslovne prostore i foto scene. No, priznajem najviše me veseli uređenje dječjih soba. Vjerojatno zato što privatno nikad nisam imala dovoljno životnog prostora i mogućnosti da svojim kćerima napravim nešto slično te ovim poslom kompenziram sve neostvarene snove.

Sve više nas kontaktiraju i tvrtke kojima radimo logo natpise jer im se sviđa rustikalni stil. Također i razni fotografi koriste naše dekoracije za svoje scene za “photoshooting-e”, a mladenci za dekoriranje svadbenog stola ili kao dekoraciju na ulazu u restoran ili crkvu. Zatim i kumovi znaju naručiti naš natpis za dekoraciju krstitki svojeg malenog kumčeta, a kasnije im ostaje kao trajna uspomena za krštenje i kumove.

Foto: Instagram

Svoje dekoracije i ukrase izrađujete po narudžbi. Što je vaš hit proizvod?

Prepoznatljivi smo po ”kroog” drvenim personaliziranim natpisima, koje izrađujem s velikom ljubavi i strasti od prvog dana do danas. Kroog je definitivno najprodavaniji proizvod i hit u uređenju interijera. Ljudi vole toplinu u svom domu, a drvo to postiže. Iskreno, i ja još uvijek padnem u trans kad bojam drvo i gledam te predivne godove koji se ističu. No, moram izdvojiti i proizvod “text” – točnije prezimena, koji se lagano bliži kroogovima po popularnosti i postaju trend u uređenju kućnih prilaza i ulaznih vrata.

Gdje pronalazite inspiraciju?

Inspiraciju najčešće pronalazim u svojim snovima i kasnonoćnim razmišljanjima. Legnemo svi skupa u krevet, poljubac svima za laku noć i dok čekam da curke utonu u san tada se pali moja mašta što bi sljedeće mogla? Dakako ponekad inspiraciju pronalazim i na Internetu, najčešće Pinterestu, no skoro uvijek ideju modificiram i pretvorim ju u proizvod s mojim nekim stilom i potpisom.

Velika Vam je podrška suprug. Na koji način Vam on pomaže?

U početku me naučio svemu što zna, a sada i sama super baratam svime u radioni. On je bio prvi i jedini koji je vjerovao u mene i još uvijek vjeruje, a to je jako jaaako važno za posao i mene kao osobu.

Trenutno najviše sudjeluje kad nešto od alata i strojeva otkaže dami poslušnost :) te tu uskoči kad god može i rješi sve u kratkom roku. Imam sreće što puno zna i jako je snalažljiv. Baš sam jako jako ponosna na njega u privatnom i poslovnom smislu. Bilo je u ovoj godini uspona i padova no on je uvijek najveća podrška, moj stup i oslonac kad je teško i hvala mu na tome.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Komentari