MINIMALNI NAJAM: Udruge će dobiti prostore za 60 kuna mjesečno

sh.wikipedia.org

Grad u ponudi ima 24 prostora.

Svi oni koji traže prostore za svoje udruge moći će ih pronaći na području Centra, Remetinca ili Sesveta, a na raspolaganju je njih čak 24 veličine od 15 do 150 kvadrata. Cijene mjesečnih najmova kreću se od 60 do 755 kuna.

Neki imaju prednost

Svi zainteresirani mogli su odabrati prostore do 2. siječnja, a razgledati ih mogu 9. i 10. siječnja dok na službenoj stranici Grada mogu pogledati načine bodovanja svake prijave.

“Za svaku godinu aktivnog djelovanja dobije se bod, u prilog udruzi ide i što veći broj zaposlenih, kao i volontera, neposredan rad s ljudima, ostvarene potpore i nagrade za razne projekte te broj događanja koja su organizirali”, objasnili su iz Grada.


Prednost za dobivanje prostora ipak imaju oni koji su već imali ugovor s nadležnim gradskim uredom ili u prostor koji se iznajmljuje planiraju uložiti više od dvadeset tisuća kuna. Onaj tko to napravi, stoji u natječaju, prva tri mjeseca od pet godina, na koliko se sklapa ugovor, ne mora plaćati najamninu.

Najskuplji kvadrat stoji 7 kuna

U Gradu pretpostavljaju da će najviše interesa biti za prostore u Vlaškoj, Petrinjskoj, Bauerovoj ili Maksimirskoj, a neće loše proći ni oni koji “upecaju” prostor u Remetinečkoj 77 iz koje već djeluju mnoge udruge, piše Večernji. 

“Uvijek je ovdje neki “muving”, za one koji žele imati prostor u kojem normalno mogu djelovati, Remetincu ništa ne nedostaje“, rekao je Mirko Turković,

U Zagrebu je registrirano 12 103 udruga, a one većinom svoje aktivnosti provode u privatnim stanovima te prostorima dobivenima od države. Gradske prostorije koristi samo oko 150 udruga, a cijena najskupljeg kvadrata je 7 kuna. Samo zbog usporedbe, najam privatnog poslovnog prostora u centru ne spušta se ispod 100 eura mjesečno.

Komentari