Mesožderke, lončarice i još pregršt biljki na rasprodaji u Botaničkom vrtu PMF-a

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Botanički vrt PMF-a u Zagrebu organizirat će rasprodaju viška biljaka u subotu i nedjelju, 3. i 4. listopada u trajanju od 10 do 14 sati, a u ponudi će biti ponešto sobnih lončanica, mesožderki i mesnatica te vrtnih zeljastih i drvenastih trajnica.

“Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima”, naveli su na službenoj stranici Botaničkog vrta.

Dodaju i da su sve biljke koje su u ponudi zdrave i otporne te da neće uginuti kroz godinu ili dvije, što je kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika.

“Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj“, stoji u objavi.

Mole sve posjetitelje da pripreme gotovinu, sitan novac, jer kartice ne primaju te da ponesu torbe, košare ili cekere u koje će staviti kupljene biljke. Napominju kako plastične vrećice ne prodaju, ali u ponudi imaju vlastite platnene torbe.

“Prodaja će se održavati oko središnjeg partera: podsjećamo vas da je od ove godine samo jedan ulaz/izlaz u botanički vrt (istočni rub Marulićevog trga/Mihanovićeva ulica), na kojemu će čuvari (ako bude potrebno) regulirati broj zainteresiranih. Srdačno molimo, radi vaše sigurnosti, ponesite zaštitne maske i držite propisani razmak”, naveli su.


Komentari