Među zagrebačkim lokacijama s kavom za van ističe se jedan lanac: Evo zašto je ovih dana upravo Ziggy’s hit destinacija

Foto: Ziggy's

Kavoljupci definitivno nisu vrsta koja izumire. Naprotiv, njihov se broj diljem svijeta neprestano povećava, a trend ispijanja mnogima omiljenog toplog aromatičnog napitka u stalnom je porastu. U tome Hrvatska nimalo ne zaostaje, konkretnije upravo Zagreb, jer osim jednosatnog sjedenja u kafiću uz šalicu kave, novine i dobro društvo, prigrlili smo i trend kave za van. Ako uz odličnu kavu pripremljenu na način koji najviše volimo možemo i prezalogajiti – sreći nema kraja!

Foto: Ziggy’s

Kako istraživanja pokazuju da prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave, odnosno jednu i pol šalicu dnevno, mnogi bi pomislili da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete. No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy’s coffeeshop u Ilici 41, to je zaista daleko od istine. U kratko vrijeme postao je jednom od nezaobilaznih kofeinskih stanica gdje se osim gurmanske i sada već popularne Ziggy’s Single Origin INDIA kave, mogu probati i drugi blendovi neodoljivih prženih smeđih zrnaca.


Zbog toga što o ovoj lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom! Složit ćete se, danas nije dovoljno imati samo odlične sastojke iz provjerenih izvora, jednako je važna kvalitetna i brza usluga, posebice mnogim kofeinskim ovisnicima s prenatrpanim rasporedima.

Foto: Ziggy’s

Po preporuci simpatične baristice Ivane naručili smo hvaljenu Ziggy’s Single Origin INDIA i pričekali da brojni kavoljupci – kojima već s ulaza pripremaju ‘onu njihovu uobičajenu’ – nastave svojim putem. Iskreno, očekivali smo tipičnu kavu za van, napitak koja je tu da nas razbudi, no ne i da u njemu uživamo. Na sreću, dogodilo se potpuno suprotno.

Foto: Ziggy’s

Ako ćemo stručno, pravi poznavatelji kave cijenit će blag i fin okus arabice, što nikada ne bismo očekivali od jedne usputne kave za van. Aromatična i puna okusa ova specijalna Ziggy’s espresso mješavina bila je pravo pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha. I da, s pravom možemo zaključiti da je riječ o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama, barem kada je o Zagrebu riječ.

Foto: Ziggy’s

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske bezkofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva do sendviča, a uz to su jedini u Zagrebu koji u stalnoj ponudi ima popularni portugalski kolač Pastel de nata. Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi, svježe se peče svakog dana i uvjerljivo je, kako kaže baristica Bruna, ‘idealan za prigristi po putu’. Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy’s mnogi dolaze upravo zbog toga, jer ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo popularna – naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

Foto: Ziggy’s

Što se tiče cjelokupne ponude i usluge Ziggy’s-a, definitivno zaključujemo da u ovom slučaju s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao najtraženiji njihov snack uvijek su svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim ali i stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy’s proizvodima i posvećeno procesu izrade kave.

Foto: Ziggy’s

Nema dileme, prvom prilikom posjetite Ziggy’s koji osim u Ilici 41 možete pronaći i na Kvaternikovom trgu, okretištu Savski most, u poslovnoj zgradi Hoto Tower kao i mobilnom Ziggy’s coffee shopu. Za još više informacija zapratite Instagram profil.

Foto: Ziggy’s


Komentari