Matija Cvek: Jacquesov prateći vokal s Eurosonga ovog petka u Metropolisu

FOTO: Dario Lepoglavec

ŠTO? Koncert Matije Cveka i Das Benda

KADA? Petak 19. svibanj u 21 sat

GDJE? Metropolis klub

Klub Metropolis će u petak 19.05. u 21 sat biti mjesto održavanja jedne od najljepših akustičnih svirki u Zagrebu, a i šire. Riječ je o izuzetno strastvenom hrvatskom pjevaču s jedinstvenom karizmom koji svojim izvedbama niti jednog slušatelja ne ostavlja ravnodušnim. Matija Cvek & Das Band pripremaju svima energičnu večer punu kvalitetne glazbe i dobrih vibracija.

Neposredno prije Eurosonga, na službenoj facebook stranici Jacquesa Houdeka objavljeno je: “Matija Cvek jedan je od naperspektivnijih mladih hrvatskih pjevača koji već nekoliko godina nastupa I kao Jacuesov prateći vokal. Upravo je ta uspješna suradnja presudila u odabiru jer Jacques u Matiju ima potpuno povjerenje I siguran je u njegov doprinos projektu.”

FOTO: press
FOTO: press

Matija Cvek od najranijih dana pokazuje ljubav prema glazbi, posebno prema pjevanju koje obilježava cijeli njegov dosadašnji život. Nastupao je u Splitskom HNK na “Runjićevim večerima 2013.”, sudjelovao u game showu “Volim Hrvatsku” kao prateći vokal u bendu Ante Gele.

Predstavio je svoj prvi singl “Magla sjećanja” u izdanju Dancing Bear Records. U siječnju 2015. predstavlja se na Zagrebačkom festivalu pjesmom “Jesam”, autora Nenada Ninčevića i Branimira Kopitovića. Ubrzo nakon festivala nagrađen je od strane Zlatka Turkalja Turkya nagradom “Moj prvi music pub” za najboljeg mladog pjevača 2014. godine. 2016. izdaje singl “Potraži me u jeseni” kojeg autorski potpisuje u suradnji s autorom aranžmana Srđanom Sekulovićem Skansijem.

Prosinac 2016. obilježava nastup u punoj KD Vatroslav Lisinski kao gost Jazz Orekstra OSRH. Uz mnogobrojne nastupe, daljnji trud i rad na vlastitim autorskim djelima, Matija danas nastupa kao prateći vokal hrvatskog “The Voice-a” Jacquesa Houdeka, te je član hrvatskog Eurosong tima 2017. u Kijevu.

Uz brojne akustučne obrade, biti će izvedena i autorska pjesma “Potraži me u jeseni” te još jedna za sad neobjavljena skladba koja će u Metropolis klubu doživjeti svoju live premijeru.

Matija Cvek: “Minimalizam i moderna akustična svirka temelj su svega što želim od svoje glazbe, pa u skladu s tim prezentiramo i obrade, koje smo tokom svih ovih godina učinili “svojim pjesmama” s punim poštovanjem prema njihovim autorima.”

>>> GLAZBA NA NJEMU OSTAJE: Matija je prvi puta zapjevao u vrtiću, a sada nastupa uz najveće zvijezde (VIDEO)


Komentari