Margita je chef(ica) na Vrbiku i svoj restoran je uredila prema zero waste principu, a rezultat je fenomenalan – ‘stari žlijeb postao je tegla za cvijeće’

Foto: zagreb info / ustupljene fotografije / Wolt /

Margita Modrić zagrebačka je kuharica, odnosno kako se to danas kaže chefi(ica), a da njen bezglutenski i veganski restoran Vegan Chef na Vrbiku bude sasvim drugačiji od onoga na što smo navikli pobrinula se i jedinstvenom ponudom hrane, ali i uređenja. Otvorila je veganski restoran koji će uskoro postati i market, a uređene je prepustila zero waste filozofiji.

Margita Modrić (ustupljene fotografije / Wolt / Jan Iveta)

“Cijeli koncept trenutnog restorana i budućeg marketa bazira se na zero wasteu, naravno koliko god je to u ugostiteljstvu moguće. Gosti mogu doći sa svojim posudicama po hranu i tako dobiti popust. Za naše sokove koristimo staklenke, koje gosti mogu vratiti i nakon određenog broja vraćenih staklenki dobiti nešto gratis. Tako da je ideja o uređenju u tom stilu, došla spontano i prirodno, rekla bi. Želimo u ljudima potaknuti svijest o nepotrebnom otpadu kojeg svi zajedno gomilamo. Reduce, reuse, recycle”, Margitina je poruka, ali i ono što ističe njen restoran.

Rabljeni namještaj za savršeni ugođaj

Kako bi i uređenjem restorana slijedila primjer reuse, reduce i recycle mantre, namještaj je nalazila uglavnom preko Facebooka, a poglavito u popularnoj grupi Sharing is caring. “U restoranu je rabljeno puno toga”, priča nam Margita, “svi stolovi i stolice te fotelje”.

Restoran Vegan Chef(ustupljene fotografije / Wolt / Jan Iveta)

“Konzerve od graha i kukuruza  iskoristili smo također kao teglice za cvijeće, a žlijeb je postao divna velika žardinjera na ulazu u lokal, prepuna šarenog cvijeća kojeg pčele obožavaju. Imamo i stare fotografije Grada Zagreba, iz 1912. godine, za njih smo uredili poseban dio zida u lokalu“, priča nam Margita.

Restoran Vegan Chef(ustupljene fotografije / Wolt / Jan Iveta)

“Luster” iznad šanka donijeli smo iz šume. I još nismo gotovi, uređujemo terasu, ali i unutarnji dio lokala koji će se uskoro dijeliti na dva djela”, priča nam Margita.

Restoran Vegan Chef(ustupljene fotografije / Wolt / Jan Iveta)

Planovi za širenje

Uskoro će ugostiteljski dio restorana Vegan chef dobiti i svoj maloprodajni dio u kojem će se moći kupiti proizvodi domaćih OPG-ovaca.

“Poslužujemo razna jela, od tradicionalnih jela poput punjenih paprika i sarme, te ledenog vjetra. Pa sve do jela koja potječu iz Azije, Indije, u našoj ponudi su i torte po narudžbi, a nudimo i razne vrste cateringa”, kaže nam Margita Modrić.

Komentari