LJETNO ŠTIVO: Stigao je drugi nastavak omiljene indijske trilogije: ‘Čuvari tajni Jaipura’ sada su na policama knjižara

Foto: Pixabay/ ilustracija

Stigao je drugi nastavak iz svima omiljene trilogije Alke Joshi koja balansira između tradicionalnih i modernih vrijednosti daleke Indije. „Čuvari tajni Jaipura“ vješto je i bogato izvezena narativna tapiserija u kojoj se isprepliću priče iz Lakshmina i Malikova života.

Foto: Mozaik knjiga

Priča je to čiji intenzitet boja, mirisa, okusa i prikrivenih tajni očarava u cijelosti. Svjetska uspješnica „Žena koja je slikala kanom“ oduševila je milijune čitatelja, što dokazuje i činjenica da je knjiga provela rekordan broj tjedana na popisima najprodavanijih romana New York Timesa, USA Todaya, Publisher Weekleya, Tortonto Stara, LA Timesa, a također je i našla svoje mjesto među knjigama koje su odabrane za čitanje u knjižnom klubu Reese Witherspoon Hello Sunshine.

Foto: Mozaik knjiga

Zahvaljujući produkcijskoj kući Miramax na male ekrane uskoro stiže i serija koja se snima prema ovom prvijencu. Glavna uloga u filmu dodijeljena je velikoj zvijezdi Freidi Pinto, poznatijoj po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu „Milijunaš s ulice“.

Dolazak posljednjeg nastavka iz serijala „The Perfumist of Paris“ očekuje se u ožujku 2023, a Ovu svjetsku senzaciju na hrvatski je prevela Vesna Valenčić.


Komentari