‘LIJEVO ILI DESNO?’ Marijana Perinić promovirala roman: Podržali je Franka Batelić, Antonija Blaće i Zuhra!

Foto: Naklada Fragment

Spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica Marijana
Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent.

Predstavila je dinamičan roman u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor. Program promocije romana vodila je Barbara Kolar razgovarajući s autoricom te predstavnikom izdavačke kuće Naklada Fragment i urednikom romana Bartulom Vlahovićem.

Na promociji je bilo oko stotinjak prijatelja, poznanika, novinara i osoba iz javnog života: glazbenica Franka Batelić, redatelj Robert Knjaz, glumac i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra, arhitekt Ante Vrban, Antonija Blaće, voditeljica i Nik Titanik, karikaturist i ilustrator.

Tekst iz romana čitala je glumica Karmen Sunčana Lovrić, a scenu s početka romana su maestralno izveli stand up komičar Peđa Bajović i glumica Lada Bonacci.

Foto: Naklada Fragment

“Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje”, izjavio je glumac Tarik Filipović.

“Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat”, kaže književnica Milana Vlaović.

Foto: Naklada Fragment
Foto: Naklada Fragment

Glavna junakinja romana je Kristina, tridesetdevetogodišnja Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz, ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno?

Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu. Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu.


Komentari