Kupnja u trgovinama ‘dm’ više neće biti ista: Povlače proizvod koji su svi kupovali

commons.wikimedia.org

Lanac drogerija “dm” od 1. veljače iz svoje ponude trajno povlači jednokratne plastične vrećice kako bi potaknuli kupce na održiviji način života i doprinijela zaštiti okoliša, objavili su u petak iz dm-a.

Kupcima će, kako se navodi, nuditi razne vrste trajnih torbi za kupnju kao zamjenu plastičnim vrećicama.

“Kao predvodnik u području održivih praksi i najveći drogerijski lanac u Hrvatskoj, dm ima odgovornost i veliku želju doprinijeti održivijoj budućnosti. Stoga smo donijeli odluku o potpunom ukidanju jednokratnih plastičnih vrećica za kupnju iz svoje ponude”, kazala je članica Uprave dm-a i voditeljica nabave i marketinga i prodajne regije Gordana Picek.

Umjesto plastičnih vrećica dm kupcima nudi alternativna rješenja, primjerice papirnate vrećice izrađene od minimalno 85 posto smeđega recikliranog papira i trajne PET torbe izrađene od recikliranih PET boca.

U ponudi su i višekratne poliesterske vrećice za kupnju, a tu su i trajne biotorbe izrađene od bojenog biopamuka koje kupci mogu besplatno zamijeniti novima u slučaju dotrajalosti.


I trgovački lanac Kaufland Hrvatska je s početkom ove godine u svim svojim trgovinama ukinuo prodaju laganih plastičnih vrećica.

Komentari

loading...
-->