KUPCI ŠOKIRANI! Otkrili što im podvaljuju u Konzumu pod svježa jaja i sir

Facebook

Već danima ministar Tolušić provodi stroge kontrole, kako se onda ovo dogodilo?

Hrvatsku i dalje potresaju slučajevi pokvarene hrane na policama trgovina, kontrole su sve striže, ali starih namjernica još uvjek ima

Na jednu takvu naišao je i kupac Konzuma koji je dobio pljesnivi sir i ne, ne radi se o plemenitoj plijesni. On je naime zaposlenicu tražio da mu od koluta odreže komad, na njegovo veliko iznenađenje u sredini je bio pljesniv.

Facebook
Facebook

U ovom slučaju radi se o trapistu koji se svakako jede bez plijesni, pa je kupac bio prilično siguran da se ona ne bi trebala na njemu nalaziti. On se i obratio Konzumu na njihovoj službenoj stranici, a oni su ga zamolili da im pošalje fotografije pokvarenog proizvoda što je i učinio. Odgovor, čini se, još nije dobio.

Jaja smrzavaju pa prodaju kao svježa

Osim ovog slučaja tu je i onaj zamrznutih jaja koje u Konzumu podvaljuju pod svježa. Na ovo se požalila jedna gospođa, a objavila je i fotografije. Ona je naime kupila proizvod koji je označen kao “svjež” no čini se da to baš i nije tako.

Očito se jaja dobavljaju, zamrzavaju i stoje tko zna koliko dugo, a onda se ponovo odmrzavaju i stavljaju na police i to sve pod maskom svježine.

“Dok čekam da se jaja odmrznu. Evo par slikica smrznuta da , da svježa jaja i u njima led , znači zamrznuta pa onda odmrznuta i prodavana pod svježa e moj narode…”, napisala je gospođa iznad fotgrafija.

FOTO: Ljerka H.O.
FOTO: Ljerka H.O.

Evo i malo bolje fotografije na kojoj se jasno vidi kako izgledaju Konzumova “svježa” jaja.

Facebook
Facebook

Jaja se nemogu zamrzavati?

Upravo jaja su jedna od namjernica koje se nikako ne bi smjele zamrzavati. Naime, ako zamrznete svježe jaje ono će se rasprsnuti, baš kao ovo na slici. Ako pak zamrznete kuhana jaja ona će postati gumena i teško da će vam biti ukusuan obrok.

Samo zamrzavanje jaja može vam stvoriti brojne poteškoće, jer sam taj čin mijenja strukturu namjernice. Ako ih baš morate zamrznuti odstranite ljusku i smrznite ih u posudicama.

Jaje na fotografiji sigurno nije ispravno i svježe, ali ako nije zamrznuto što se onda s njim dogodilo?

Podsjećamo, u Hrvatskoj je do sada bilo čak 67 pozitivnih nalaza na salmonelu i javnost nije znala niti za jedan. Ministar Tolušić kaže da će se to promijeniti i da će potrošaču od sada znati sve jer se ipak radi o njihovoj sigurnosti i zdravlju. Ipak naglašava kako je većina namjernica zdravstveno ispravna, ali postoji mali dio koji to nije.

 

>>> ŠOKANTNI PODACI: Uvozimo tuđe i nekvalitetno iako svog imamo u izobilju

>>> CIJELA OBITELJ ZARAZILA SE SALMONELOM: Dječak (5) preminuo, sestre i roditelji u kritičnom stanju

>>> BIJESNI KUPCI SVE VIŠE GUBE ŽIVCE: Ovo je PET najčešćih Konzumovih podvala potrošačima


Komentari