Kupci bijesni na Konzum: ‘Uvaljujete nam pljesniva peciva, pokvareno meso i sumnjive salame!’

commons.wikimedia.org

 Kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta.

Nakon silnih afera sa salmonelom te starim proizvodima kupljenim u brojnim trgovačkim lancima, čini se da pojedini od njih još uvijek nisu naučili lekciju. Kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta, po svemu sudeći, vodeći se za dobrom starom – “ako prođe prođe”.

Na sreću, većina kupaca u takvim situacijama koristi blagodat društvenih mreža te na stranicama ovih trgovina bez dlake na jeziku prezentira kupljeni proizvod kako bi javnost bila upućena u “prodajnu politiku”.

Poznato je da niti jedan trgovački lanac nije “operiran” od podvala kupcima, no najviše šokira Konzum koji, unatoč situaciji u kojoj se nalazi, nije uveo strože kontrole porizvoda koje nude na policama.

Tako se na Konzumovoj Facebook stranici u zadnje vrijeme gomilaju pritužbe na pokvarene i pljesnive prozivode koje se potrošači kupili.

Što napraviti u slučaju kada račun nemam više (jer tko bi za hranu čuvao par dana račun?), a dobijem plijesnivi proizvod? Naime, kupila sam u subotu u Konzumu Pothodnik Zagreb dvoje lazanja na akciji (M minute lazanje bolognese od 1000g) sa 30 kn na nekih 20 sniženo. Jedne su bile u redu, zato nismo niti išli za pretpostavkom da druge možda ne bi bile, no prilikom pokušaja današnjeg kuhanja, primjetila sam ogromnu plijesan na lazanjama. Bile su skladištene propisno, a rok trajanja je 16.08.2017.“, upozorila je jedna Zagrepčanka priloživši i fotografiju spornih lazanji.

Jedan od bijesnih komentara odnosi se i na Konzumovu pekarnicu u kojoj se jedan građanin “usrećio” pljesnivim pecivom.

Konzum pekarnica – mrvicu bolja? Odlično mi je ovo pljesnivo pecivo koje sam osvojio danas. Rok trajanja istekao 6.7. ??? Pa sada stvarno pretjerujete. Shvaćam da bi što više zaradili, ali držat pecivo tjedan dana duže u prodaju nije jedan od načina. I koja je fora s tim se ne smiju objaviti slike ovdje? Da ljudi vide što ste mi prodali”

 

Kako je već poznato, u Konzumu nije neuobičajeno kupiti pokvareno meso, a s istom praksom nastavljaju unatoč kampanji kojom nastoje vratiti povjerenje kupaca.

Ne razumijem zasto prodajete pokvareno meso? Kotleti koje sam danas kupila u Super Konzumu na odjelu mesa su bili pokvareni, naravno isla sam ih vratit i dali su mi povrat novca. Sreća da stanujem blizu, ali pretpostavljam da nisam jedina koja je danas kupila te kotlete”, poručio im je jedan od njihovih stalnih kupaca.

Potaknut ovime, jedan Zagrepčanin je odlučio salamu kupljenu u Konzumu, sumnjive sive boje, poslati na analizu, u nadi da će ih tim činom potaknuti na odgovornost prema kupcima.

“Ispričavamo se na neugodnosti. Ljubazno vas molimo da nazovete naš besplatni info telefon 0800 400 000 kako bismo detaljnije provjerili. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav”, poruka je kojom iz Konzuma odgovaraju bijesnim kupcima na pritužbe o pokvarenim, pljesnivim i zdravstveno neispravnim proizvodima.

Međutim, Zagrepčanin koji se nada da će analizom “sumnjive” salame  stati na kraj pokvarenim proizvodima na policama trgovačkog lanca Konzum, poručuje: “Nadležne institucije riješit će ovaj problem.”

Kako bi se očitovali o ovom problemu, upit smo poslali i Konzumu, a njihov odgovor ćemo objaviti po primitku.

 

Komentari